A hipochondria hogyan diagnosztizálható? (beszélgetés)
Találtam neked valamit, kedves Anonim:
Ezek szerint.
1. makkegészséges;
2. böcsületes orvosokkal van dolgotok.
Nehéz ügy, mert egy idős embernél természetes, hogy itt fáj, ott fáj. Ráadásul idős embernél jogos is az aggodalom, mert ilyenkor gyakoribbak az ilyen-olyan súlyos betegségek.
Esetleg a háziprvossal beszéljetek, ők is tudnak hangolatjavító, szorongáscsökkentő gyügyszereket.
Széles skála. Néha a hasára panaszkodik. Volt már többször alsó, felső tükrözéstől kezdve az ultrahangon át a kilégzéses allergiavizsgálatig mindenen. Negatív minden. Máskor a bőrével van gondja. Leszedetett már mindent, ami leszedhető, szemölcstől anyajegyen át a bőrkeményedésig. Aztán a háta fáj, aztán a feje és akkor azzal megy mindenhová a fejfájásklinikától kezdve.
Nem a pénzt sajnálom, amit erre költ, hanem hogy ezzel telnek a nyugdíjas évei ahelyett, hogy még élvezni ezeket az időket. Mondjuk az pénzt is költhetné másképp magára, a kényelmére, örömetokozó dolgokra.
Nehéz dolog ez...
Nem lenne szabad hagyni, mert lehet rossz vége is a dolognak. (Tapasztaltam.)
Próbálj meg úgy gondolni a családodban élő hipochonder problémáira, hogy felteszed a kérdést: bele lehet-e halni a hipochondriába?
Aztán "gugli a barátod"...
(Saját tapasztalatom erről: igen, a hipochondriába, sajnos, bele lehet halni!)
Csődközeli állapotba vihet egy családot könnyen ,igen.
Úgy értettem hogy esetleg a közvetlen hozzátartozók beszélhetnének a háziorvossal.Vagy ötletet kapnak,,vagy tényleg próbál segíteni,,bár ez esetleges.
Ez attól is függ, milyen betegséget képzel magának, az bármilyen vizsgálattal egyértelműen kizárható-e. Ha nem, akkor sajnos nem csoda, ha nem nyugszik meg.
A másik, hogy milyen tünetei vannak és erre kap-e kielégítő magyarázatot az orvosoktól?
Pedig nem hiszem,hogy van más útja.
Talán ha egy orvos javasolná neki a terápiát elfogadná.
További ajánlott fórumok:
- Preimplantációs Genetikai Diagnosztika (PGD)
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Ahol a betegnek kell diagnosztizálni magát!
- Volt már köztetek olyan, akinek "későn" diagnosztizálták a terhességet?
- Frissen diagnosztizált rákbeteg támogatása. De hogyan?
- Hogyan diagnosztizálható a Skene mirigyek gyulladása?