Gyomorsav lebontja-e az alumíniumot? (tudásbázis kérdés)
Szerintem akkor lassan nem ártana felkeresni egy orvost, már eltelt 5 nap, már el kellett volna távoznia.
Inkább csináljanak neki 1 rtg-t.
Eddig semmi tünet-szerencsére!
Azt mondja a párom,hogy mindig úgy töri le a fület,hogy nem lesz éles.Remélem így nem okoz gondot.
Távozni nem látta még,de olyan behatóan nem vizsgálja. :)
Már máskor is előfordult,hogy beleesett a dobozba a nyitófül.Általában lesüllyed az aljára...most nem. :(
...és a kismohó benyelte! :)
Én lehet, hogy egy SBO-t megpályáznék, ha élesen ment le. Mikor leszakad a dobozról, piszok éles felület tud létrejönni. Mielőtt lenyelte, látta?
Talán indiszkét, de mégis hogy sikerült ez? :)
Mondja is,hogy Őt nem érdekli:"sz...ok rá!" :)
Én jobban izgulok,mert nem lenne jó ha most beteg lenne!(épp babát várok és nem vagyok túl jól mostanság)
Magyar wiki:
"Az alumínium puha, vágható, ezüstfehér, porrá törve szürke könnyűfém. A levegő oxigénjével gyorsan reagál, és a felületét védő alumínium-oxid (Al2O3) miatt passzív: a tömény savak nem támadják meg."
[...]
Felhasználása:
[...]
vegyiparban az ellenállóság kihasználása (pl.: tömény salétromsav tárolása)
nos, ha a tomeny saletromsav nem marja szet, akkor a ferjed gyomorsava sem fogja :p
Bejelöltem a fórumot kedvencnek, tehát én is szeretném figyelemmel kísérni az eseményeket, mert természetesen a gyomor nem bontja le, hát távoznia kell...
Sz@r ügy. Bocsánat!
Ne is riogasd vakbélgyulladással, inkább drukkoljunk neki közösen!
Hajrá!
Huh, szegeny.
Szerintem tavozni fog, de azert figyelgesse magat az elkovetkezo nehany napban.
Ferjemnek vakbelgyulladasa lett, amikor csokit evett egy darab alufoliaval, legalabbis o erre emlekszik, de ez gondolom szerencse kerdese is.
Olvastam, hogy miket "falcolnak" a börtönökben, s az orvosok ilyenkor szokták követni a tárgyak útját műszerrel, s ha nem tud távozni természetes úton, akkor intézkednek, mert beakadhat, betokozódhat.Persze ez ráspoly, kisolló, csipesz, tű - tehát veszélyes.
Reménykedjetek, hogy napokon belül viszontlátjátok!:)Én sem hiszem, hogy a gyomorsav feloldja.
Szerintem 1-2 nap alatt távoznia kell, figyelje.
De ha nem távozik úgy 4-5 nap múlva se, akkor menjen orvoshoz, küldje el rtg-re.
A férjem az imént benyelte a dobozos sör nyitófülét. :) /Férfiak!/
Vajon távozik pár napon belül,vagy lebontja a gyomorsav,netán vakbélgyulladás lesz a vége?
(Kéretik a piszkálódás mellőzése!)
További ajánlott fórumok:
- Sok gyomorsav, illetve reflux?
- Mit lehet enni és inni ha sok gyomorsavad van és fáj a gyomrod?
- Sok gyomorsav - tudtok olyan kávét, amit ihatna?
- Ha fent van a gyomorsavam miket egyek, ami helyrehoz?
- Tudtok valami egészségesebb izzadásgátlót mondani, ami nem tartalmaz alumíniumot?
- Reflux és gyomorsav elleni tea...