Gyomorgörcs (beszélgetés)

2010. jún. 19. 15:47
Most nézem,hogy ez se egy mai topik :)
2010. jún. 19. 15:46
Nekem is voltak gyomorgörcseim tinikoromban,ui. állandóan fogyóztam,hetekig alig ettem,aztán meg hajrá.Annyira sok(k) volt a gyomromnak,hogy hirtelen megint tele volt,hogy olyan görcseim voltak,hogy azt hittem meghalok.Egyetlenegy orvosság hatott,mégpedig a ridol.Nem tudom,lehet-e még kapni.Attól a legdurvább görcs is fél óra alatt elmúlt.Ez egy görcsoldó.Szóval,nekem a hirtelen megterhelt gyomor okozott gyomorgörcsöt,de szerintem kiválthatja más is.És igen,lehetséges,hogy az epéddel is problémák vannak,nekem terhesség alatt görcsölt be,és kiderült,hogy van egy 1 cm-es kövem.Azonban én nem operáltattam meg,és azóta is nyugalomban vannak.Azokat az ételeket kerüld,amiktől elnehezdik a gyomrod,tudod,mintha követ ettél volna.Ezek mindenkinél mások.Nekem pl. az uborkától semmi bajom,de ha őszilét,vagy körtelét iszok,vagy pirospaprikás ételt eszek,akkor azonnal jelentkezik ez.Jobbulást kívánok!
21. giga455 (válaszként erre: 18. - F587bda976)
2010. jan. 27. 18:49
Nekem hidegen iható volt, úgy nem éreztem a rossz ízét. De töményen ittam, nekem csak úgy volt hatásos.
20. giga455 (válaszként erre: 15. - F587bda976)
2010. jan. 27. 18:47

jujj tényleg... el is felejtettem, nálad a pont.

Nekem a terhességi hányást is megszüntette. Tényleg érdemes kipróbálni, nagyon jó.

2010. jan. 27. 18:21
A kamilla tea is akkor hatásos ,ha naponta legalább fél háromnegyed litert megiszol. Lehet kicsit meghajt ,de nem biztos.Idd mindkettőt!
2010. jan. 27. 18:18
Salvus víz .Gyógyszertárban Herbáriában lehet kapni. Iszonyatosan rossz íze van. A gyógyulás érdekében kell inni .1-2 hét után simán lenyeled. Fontos hogy higítva legyen mert árt a fogaknak.
2010. jan. 27. 18:17
Fűben -fában orvosság-ez igaz . A kamilla csodaszer ,tapasztaltam más bajokra is hatásos
2010. jan. 27. 18:14
A kamillateat mar iszogatom 2-3 hete, de ezt a gyogyvizet meg nem ismerem. Megprobalom koszi a tippet.
2010. jan. 27. 18:13
Próbáld ki a Salvus vizet higítva +kamilla tea éhgyomorra kevés cukorral citrommal minden reggel nem kihagyva ,,nekem segített 2 hónapig ittam és meggyógyultam
2010. jan. 27. 18:03
Pedig volt elvileg neves magan dokinal is, de ugyanolyan volt. Sot meg inkabb nem foglalkozott velem mint a TB re dolgozo orvos. Probaltam rajonni mi okozza afajdalmat, illetve mitol (milyen kajatol), de nem tudom. VOlt hogy csirkemelltok, maskor spenottol, de olyan is volt hogy ures joghurttol.
13. giga455 (válaszként erre: 12. - Bernibej)
2010. jan. 27. 17:54

Nem lehet valami hormonális oka?

Nagyon sajnálom, tényleg borzasztó. Én meg nagyon sovány vagyok, és mindig arra fogták, hogy nem eszek, azért fáj... Tök jó hogy ennyivel elintézik.

2010. jan. 27. 17:52
Az a baj, hogy mivel nagyon nagydarab vagyok nem vesznek komolyan a dokik. Ramneznek es azt gondoljak, hogy tuti megettem 2 lovat es azert faj. Pedig december eleje ota tenyleg csak nagyon kicsiket eszek.
2010. jan. 27. 17:50

Mar volt az is. Semmi. Azert irok nektek, mert nem talaltak semmit. Azt tudom ,hogy zsiros a majam, de utanolvastam es az nem csinal semmi ilyet.

Probaltam aneten talalni ilyen leirast, marmint hogy eves utan ilyen iszonyatos gorcs, de nem talaltam semmit.

10. f587bda976 (válaszként erre: 1. - Bernibej)
2010. jan. 27. 17:49
lehetséges ,hogy kevés a gyomorsavad ki kellene vizsgáltatni
9. giga455 (válaszként erre: 7. - Bernibej)
2010. jan. 27. 17:49

Nem idegeskedsz sokat?

Nekem így kezdődött, kb. 17 éves voltam. Nem is éreztem hogy ideges vagyok, csak nem tudtam enni, és evés után ugyan úgy megfájdult a gyomrom. Aztán később elkezdtem hányni is. Az utolsó csepp akkor volt mikor gyomorgörccsel ki kellett rámhívni az orvost, mert felkelni sem tudtam. Gyomortükrözés (fincsi:( ) kezdődő gyomorfekély... Lansone-t szedtem másfél évig, mire helyre jöttem.

Van egyfajta gyomorbaktérium is ami ilyen tüneteket okozhat, szerintem járjatok utána :(

2010. jan. 27. 17:48
Nem kellemes de a gyomortükrözéssel lehet jutnál valami eredményre szerintem beszéld meg az orvosoddal!!
2010. jan. 27. 17:40
Nem , nincs epekovem. Gondoltam enis erre, de ultrahang nem mutatott semmit.
6. a921f6a1df (válaszként erre: 1. - Bernibej)
2010. jan. 27. 17:37
szia! én reggel szoktam arra ébredni, hogy a gyomrom görcsbe van, az orvos azt mondja, az idegtől. szerintem az epémtől. vettem epehajtót, azóta jobb egy kicsit. nincs véletlen epeköved?
2010. jan. 27. 17:35
Na majd megprobalom enis. De nem ertem mitol lett. Nem kavezom, nem cigizek es pl ma vajon parolt csirkemellet ettem 2 pici fott repaval. 10 percre ra azthittem meghalok ugy fajt.
4. 673567bc24 (válaszként erre: 3. - Bernibej)
2010. jan. 27. 17:27

Tudom,elhiszem!Én is nagy gyomorbajos voltam!

Van mikor azonnal megfájdul...

ha ideges vagyok,és egész nap csak cigizek,kávézok,nah akkor van végem!Állni,ülni nem tudok!Igen,szokott órákig tartani! :S

szódabikarbónát szoktam alkalmazni,nekem beválik mindig!!!

2010. jan. 27. 17:24
Ez a dolog 2 honapja kezdodott es amikor gocsolok az annyira faj hogy mar sirok. Egyebkent nekedis kb 10 percel eves utan jelntkezik es szokott orakig tartani?
2010. jan. 27. 17:19
Lehet,hogy nem rágod meg az ételt alaposan,vagy gyorsan eszel!nekem is szokott fájni,ha sietve eszek!
2010. jan. 27. 17:17

Sziasztok,

A segítsegetekre lenne szükségem. Mitől lehet az, hogy étkezés után iszonyatosan begörcsöl a gyomrom és ez akár több órán keresztül tartot???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook