Gyomorégés, gyomorfájdalom (beszélgetős fórum)
sziasztok.
Bocsánat a késői válaszért de kicsit összejöttek a dolgaim..
Én is azt hiszem hogy ez reflux lesz:(
Most Apo-famotidint irt fel az orvos de az az érzésem hogy nem veszi komolyan a dolgot.. Sokszor nem merek enni se szinte már..Fogytam is..
Érdekes mert volt most pár nap amikor nem fájt,nem égett a gyomrom ami már fura is volt de tegnap óta megint:(
Gondolom, refluxos vagy. Tavasszal és ősszel sokkal erősebbek a tünetek. Viszont a gyógyszerváltás is segíthet. Ki kell tapasztalni, h melyiktől leszel jobban. Emellett ajánlom a Salvus vizet reggel éhgyomorra. Sokszor rágcsálj vmit, háztartási kekszet vagy vmi ilyesmit.
A helyedben elmennék egy kilégzéses tesztre is, h megnézzék a helicobacter pylorikat is. Ha túlszaporodnak, azok tudnak ám veszett nagy gyomorfájdalmat okozni.
Egyébként én Controloc Magnát szedek, és Quamatelt is.
Tartózkodj a savasító ételektől. Étrendváltoztatás kell. Ha olyat eszel, ami megterheli a gyomrod, egyél egy Dipankrint. Rágj el néha egy Rennie-t vagy Gaviscont. De ne hagyd annyiban, mert a sav kimarja a gyomrod és a nyelőcsövet is sebesre tudja marni. Remélem, tudtam segíteni.
Jobbulást!
Kerüld a savanyú, ecetes, citromos kajákat. Ha előjön, 1-2 db háztartási keksz, vagy 1 szelet 2x sült rágcsálása felszívja a többlet-gyomorsavat...
Az jó, ha egy bizonyos ideig írod a listát, hogy reggeli-ebéd-vacsi, stb. mit ettél, és odafigyelsz, hogy mikor jön elő a gyomor-égés. Előbb utóbb kiderül a tettes!!!
Ezek a gyógyszerek jók, de emellett elengedhetetlen a diéta is! Gondolom refluxod van, így nézd meg, hogy milyen ételeket kellene kerülnöd. Egyébként meg is figyelheted, hogy milyen ételek fogyasztása váltja ki.
Nekem pl. a kelt tészták, káposzta, paprika, búzadara, egyes ételeknél a panír, pl. fasírt, szilvás gombóc.
Ha kerülöm ezeket az ételeket, akkor semmi bajom nincs. Ja, és mozogj sokat!
Én szódabikarbónát is szoktam inni.
sziasztok.
Már hónapok óta küzdök gyomorfájdalommal,gyomorégéssel és már nagyon elegem van belőle..
Van hogy fáj,szúr a gyomorszájam ,marja a nyelőcsövem,állandó böfögési ingerem van, sokszor émelygek stb..
Voltam már orvosnál ,kaptam Qwamatelt ,majd Pantoprazol sandozt szedtem de semmi:(
Hasi ultrahangon is voltam hogy kizárjuk az epekövet..
Valaki tudna tippet adni milyen gyógyszert szedjek vagy mit csináljak? :(
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Mi lehet a hónapok óta tartó gyomorfájásom oka?
- Mit javasoltok gyomorfájás enyhítésére?
- Mivel próbálkozzak gyomorégés ellen, gyógyszerek nélkül?
- Tudtok valamit gyomorégés ellen?
- Mire utalhat a gyomorfájdalom, gyomorégés, minden ok nélküli sírás, hőhullámok?