Tudtok valamit gyomorégés ellen? (tudásbázis kérdés)
Quamatel mini a legjobb!
Nekem ritkán ég a gyomrom, de csak ez segít.
A szódabikarbóna olcsó és azonnali a hatása.
A tej és keksz pillanatnyi megkönnyebbülést okoz csak, de hosszabban kell rágcsálni és nő a fenék tőle ?)
Viszont a SÓTLAN!!!! (ízesítetlen) pattogatott kukorica jó!
Egyébként,most jut eszembe, hogy az alma az, ami lúgosítja a szervezetet, mert megköti a zsírsavakat... Volt olyan, hogy úgy el voltam savasodva, hogy alig használtak a savlekötők, akkor bevezettem a napi egy almát, legalább annyi, és visszalúgosodott a szervezetem...
EGyébként jó, ha be van vezetve az alma az étrendbe, napi szinten...
Elottem mar ajanlottak, de a citromos viz nagyon jo, vagy szodapor. De a legjobb, ha bevezeted az etkezesedbe a minel tobb zoldseg hasznalatat nyersen. Nekem attol mulott el. Ha kihagyom egy napra a nyers zoldseget, (legalabb 1 etkezes naponta) akkor akarmit eszek rogton savam van ujra.
Lehet nem fog azonnal hatni, de probald meg legalabb egy etkezest csupa zoldseggel helyetesitesz es napokon belol tuti lesz valtozas.
Azt hallottam a dióbél is jó gyomorégésre.
Én NILACIDOT használok ha szükséges .Hála az égnek már nem annyira ég mint régen .
Válogasd meg mit eszel .
Én pl . tudom szalámik, kolbászt , májkrém pirított dolgok , töltött káposzta (az egyik kedvencem)pörkölt... .Ezek után készíthetem a gyógyszert is.
Nagyon hideg mentes víz is segíthet átmenetileg.
De vigyázz a torkodra. :-)
Nincs mit.
Amúgy nem árt, ha van otthon mivel a vírusos megbetegedésekre tökéletes.
bolus adstringens, ha vírusos vagy bakteriális a dolog akkor ez a legjobb.
Lehet, hogy nem jól írtam. Bocsi.
További ajánlott fórumok:
- Mivel próbálkozzak gyomorégés ellen, gyógyszerek nélkül?
- Békák ellen tudtok valamit?
- Tudtok valamit az alvás ellen? Terhes vagyok, de most keltem fel!
- Legyek, szúnyogok elleni házipraktikákat keresek, -sprayn kívül tudtok valamit?
- A nyolc éves kisfiam unatkozik. Tudtok ez ellen valamit ajánlani?
- Tudtok valamit légcsőhurut ellen? Mivel lehet megelőzni és ha már benne vagyunk, mivel lehet hamarabb kikezelni?