Gyógyszertárak árkülönbség (beszélgetés)
Ez furcsa, mert a támogatott gyógyszereknek mindenütt ugyanaz az ára. Legfeljebb úgy lehet olcsóbb, ha egy ugyanolyan hatóanyagú és erősségű, de más cég által gyártott termékkel helyettesítenek egy bizonyos gyógyszert a gyógyszertárban, már ha lehet.
A Benu nem a legolcsóbb. Az Alma valamivel olcsóbb, és van az 5%-os kedvezményük is a nem támogatott szerekre.
Debrecenben vagy kétszer voltam a Pingvin patikában is. Azok is elég jók szerintem.
Ezt úgy találtam bemásolom...
A támogatott gyógyszereket a páciens térítési díjon kapja. A térítési díj a gyógyszer fogyasztói árának a támogatási összegével csökkentett ára. A társadalombiztosítás által támogatott gyógyszerek minden gyógyszertárban ugyanannyiba kerülnek, a NEAK által meghatározott árnál magasabb árat nem köthetnek ki, és a NEAK által megállapított támogatási összegtől és térítési díjtól sem térhetnek el.
Kicsit ez is olyan már, mint a szupermarketek akciói.
Férjem múlt héten vett az Alma-láncnál 90 db-os Supradynt 7200 forintért, most láttuk a TV-ben, hogy ugyanez a Benu-nál 6990,-ft.
Szóval szerintem ez is változó.
Lassan annyi patika szórólap jön, mint Lidl, Penny, Spar, stb.
Szuper!
Jó ilyet hallani!
Igen,ennyiert vettem.
De aranyos vagy....
Biztosan van amire ők tesznek több arrest ,van pedig amire kevesebbet.
Nem tudom, hogy konkrétan drágább-e náluk a gyógyszer,de volt, hogy ua. gyógyszer drágább volt máshol. Szerintem, ha kivetítjük akkor közel azonos áron kell, hogy dolgozzanak, ahol van konkurencia, mert a kutya nem menne be hozzájuk.
Köszi Neked is!
Ilyen tapasztalatokra gondoltam.
Erdemesebb lesz máshová mennem akkor.
Igen ,ez igy van.
Na ,majd körbejárom a többi gyogyszertarat es összehasonlítom.
Benu amúgy szimpatikus ,arengedmény is van ,de azt nem tudom h ez az arengedmennyel lehet a valós ár😊
Köszönöm ,aranyos vagy ,úgy latom amit mutat a neten olcsobb mint ahogy en vettem de ezek a gyógyszertarak nincsenek nalunk.
Tapasztalatokra lettem volna kívancsi benuval kapcsolatban
Szerintetek Benu gyogyszertarban dragabban kapom a vény nélküli keszítmenyeket?
Mint pl. Neo citran...
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Lehet gyógyszertárak közötti árkülönbség vényköteles gyógyszerek esetén?