Gyógyító étrend - kinek mivel van jó tapasztalata? (beszélgetés)
A méregtelenítésnek lehet értelme, a szervezet egy csomó mindenben helyreállítja a természetes egyensúlyt. Viszont szerintem ne az olvasottak alapján csináld, hanem menj el természetgyógyászhoz, aki összeállítja a problémádra az étrendet.
Én csak azért írom ezt neked, mert egyszer (az orvosokkal ellentétben) a természetgyógyász pont az étrendjével (ami viszont nagyon drasztikus volt) rakta rendbe az egészségemet és az egyensúlyt a szervezetemben. Tehát működik! (Ja, és mielőtt bárki azt hinné, hogy érdekelt vagyok ennek ajánlgatásában, közlöm, hogy nem!)
Drasztikus váltásnak sosincs értelme.
Mindig úgy csináld, hogy közben jól érzed magad:)
Van néhány egészségügyi problémám, ami komoly tüneteket nem okoz, de a teherbeesést a jelek szerint megnehezít(het)i.
Két végletet látok: az egyik az orvosi út, amikor egyik gyógyszer még legalább kettő másikat követel, hogy valamiféle egyensúlyt alakítsanak ki a szervezetemben, hatásuk legtöbbször addig tart, amíg szedem őket, és lehetnek mellékhatásaik.
A másik utat a természetgyógyászati irányzatok képviselik. De ha egy terapeuta kicsit is komolyan veszi, amit csinál, akkor mindig oda lyukadunk ki, hogy hiába iszom bármilyen teát, veszek be bármilyen kapszulát, csodaszert, amíg belül nem pucolom ki magam (méregtelenítés), és állok át a megfelelő étrendre.
A hosszú bevezető után itt jönne a kérdésem, hogy mi is a megfelelő étrend? Csodás gyógyulásokról számolnak be a paleósok, de a makrobiotika követői is (ráadásul mondjuk pont IR és meddőség témában mindkettő sikeres), miközben a bevitt táplálék jellege szinte pont ellentétes a két irányzatnál. Biztosan van még más is, amiről nem is hallottam.
Nektek mi a személyes tapasztalatotok? Van értelme a drasztikus váltásnak?
További ajánlott fórumok:
- Varga Gábor féle gyógyító gombák
- Stresszoldás gyógyító kövekkel - a három legerősebb gyógyító kő
- Mik a tapasztalatok a gyógyító mágneses ékszerekkel kapcsolatban?
- 1200 kalóriás étrendet szeretnék kezdeni, mivel szeretnék fogyni olyan 10kg-ot júniusig; viszont nem tudom, milyen ételeket egyek?
- Van valakinek tapasztalata a gyógyító talpmasszázszsal kapcsolatban?
- Ki mivel gyógyította meg a Myoma betegségét?