GYMS - megyei, elsősorban Sopron környéki sztómás betegek ide! (beszélgetés)
Urosztómánál is léteznek egyrészes, kétrészes zsákok? Ha igen, ő melyiket használja?
Ismertek más gyereket is akinek hasonlóval kell megküzdenie? Gondolom nagy segítség lenne a fiadnak is.
Anyu januárban kapott egy bél infarktust, ami a vastagbele elhalását okozta. Majdnem ráment... kivették az elhalt bélszakaszt, de akkorra már vérmérgezése is volt.. mindegy is, kivezették a vékonybelét. Az első időszak nagyon kemény volt, állandó felmaródásokkal, vérző sebekkel, és ahogy mondod, a sztómazsákok folyamatos leázásával.
Nem tudom mitől függ, hogy meddig marad fent egy zsák. Gondolom ennyi év alatt már megtaláltátok azt, amelyik a legjobban működik nálatok.
Hátráltatja őt valamiben?
Tudja valamennyire maga kezelni?
Ha megkérdezhetem... mi történt vele?
Mivel ilyen pici kora óta vele él, gondolom nagy fennakadást nem okoz neki.. végleges a dolog?
Az ország más részein látom, hogy összejárnak az emberek, szerveznek találkozókat, kisebb kirándulásokat. Jó lenne itt is valami ilyesmi :)
Nekem anyum lett ileosztómás idén. Nem mondom, hogy könnyű volt a helyzet, leginkább a tapasztalat hiánya miatt. Már a mostani tapasztalatommal is sokat tudnék segíteni sorstársaknak, akár hozzátartozóknak, akár érintetteknek. Nekünk akkor jól jött volna valaki aki előrébb tart vele.
A hozzátartozóknak sem könnyű ám, nemcsak az érintetteknek.
Szia :)
Hátha jönnek mások is :)
Jól látom, hogy az országnak ezen a részén nincs az a nagy közösségi élet sztómával élők között?
Szia!
Vègre! Már régóta keresgèlek sztómás emberkéket.☺ Nekem a 9 éves kisfiam sztómás.
Sziasztok,
észrevettem, hogy Sopron környékén nincs semmilyen hely ahol a sztómás betegek találkozhatnak, beszélgethetnek, tapasztalatot cserélhetnek egymással. Bízom benne, hogy talán ezzel a fórummal sikerül közelebb kerülniük egymáshoz.
Gyertek, írjatok, segítsünk egymásnak :)
További ajánlott fórumok:
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Lenne értelme, elsősorban otthon sütögetni megrendelésre tortákat?
- Kétségbe vagyok esve. Tudnátok tanácsot adni? Elsősorban eü-ben vagy jogi téren jártasak!
- Árt a mosógépnek, ha teletömöm ruhával? Elsősorban szerelő véleményére lennék kíváncsi!
- Kismamákkal szeretnék beszélgetni, elsösorban kisfiut váró leendő anyukákkal...
- Ha valaki elsősorban a hasából szeretne fogyni, annak milyen testmozgást javasolnátok?