Gyesen lévő anyuka lehet Bt kültagja, illetve napi hány órában dolgozhat a gyermek 1 éves kora után a gyes megtartásával? (tudásbázis kérdés)
A topikindítónak figyelmébe!
"Ezt az indoklást erősítette meg az új Gt. 91. § (2) bekezdésének azon előírása, amely 2006. július 1-jétől kimondja, hogy az üzletvezetés és a társaság képviseletének ellátása önmagában nem minősül személyes közreműködésnek, így ha a gyesen levő, de ezzel egyidejűleg a társaságot képviselő beltag nem végez ténylegesen és személyesen tevékenységet a társaságban, akkor nem minősül biztosított társas vállalkozónak és ilyenkor jövedelem felvét hiányában járulék fizetési kötelezettsége sem keletkezik. Azonban, ha a vállalkozó állítása szerint személyesen nem folytatta a vállalkozói tevékenységét, de a társas vállalkozó részére a személyes közreműködés ellenértékeként díjazást fizettek ki, úgy a vállalkozás személyes folytatásának ténye külön bizonyítás nélkül is megvalósultnak tekinthető."
"égezetül ne feledkezzünk meg arról, hogy a jogviszony utólagos átminősítésével kapcsolatosan egy levél kíséretében a helyes adatokról kitöltött adatszolgáltatás keretében a társadalombiztosítási szervek felé is módosítani kell a társaság korábban megküldött adatait. Amennyiben a helytelenül megállapított jogviszony átminősítését a Bt. nem végzi el a szükséges adónemekben önellenőrzés keretében, akkor a revízió során adóbírság és késedelmi pótlék felszámítása mellett az eljáró revizorok fogják ezt megtenni.
További szankciók várhatók mulasztási bírság formájában akkor, ha a társadalombiztosítási szervek felé a Bt. nem módosítja az adatszolgáltatását, mivel a jogviszony átminősítéséről az adóhatóság értesíteni köteles a társszerveket."
Hát ezek szerint, te kevésbé vagy topon a szakmádban, mint én az enyémben :) van ilyen...
na pá.
Jó, ne vitatkozz. Csak ne mondj olyat, hogy nem lehet, ha mégis.
Még a gugliban is rá tudsz keresni :DDD
Hát nem lennél a könyvelőm :D
Megkérdeztem az enyémet. Simán lehetsz beltag, ha nem vagy üv. A társagási szerződésbe bele kell venni, hogy a gyes folyósítása alatt nem végez munkát.
Elég sok cég megszűnne akkor, ha a beltagságot is át kellene adni :) Mert én más beltagságát tuti át nem venném, ha fizetnének akkor sem.
Nem, de mivel volt már, és most is van cégem, tudom.
Az első hsz-emben írtam, hogy azért nem árt megkérdezni egy könyvelőt, az a legbiztosabb.
Mondjuk nem is értem, hogy valaki ha akar egy céget, miért nem egy könyvelőt, adótanácsadót kérdez meg, mondjuk azt, aki első pillanattól könyvelni fog.
Miért?
A Bt beltagság nem feltételez munkavégzést csak az ügyvezetőség?Mind a kettő felelős tisztség a cégbíróság szerint.Na ezért nem lehet...
További ajánlott fórumok:
- Álomsúly megtartása-segítsünk egymásnak!
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Mit szóltok azokhoz a sztárokhoz, akik a 8.hónapban direkt megindítják a szülést az alakjuk megtartása miatt?
- Ki mit hallott arról, hogy januártól a rokkantak dolgozhatnak-e?
- Igaz az, hogy ebben az évben csak az dolgozhat akinek szakmája van?Még a takaritónönek is papir kell?
- Ki hogy vezeti rá a gyereket a rendrakásra illetve a rend megtartására?