Ki mit hallott arról, hogy januártól a rokkantak dolgozhatnak-e? (tudásbázis kérdés)
Szerintem aki bizonytalan hogy melózhat e az hívja fel a területileg illetékes nyugdíjintézetet.
Nekem az egyik határozaton teloszám is volt, és az én ügyszámom bemondása után meg tudták mondani. Amikor hívtam őket az érdekelt, kell e mennem OOSZ - is vizsgálatra...
Ezért gondolom hogy aki úgy érzi 4 órásat be tud vállalni, és lenne helye, inkább őket hívja. Vállalhatja e, és az időalatt szüneltetnie kell e azt a járadékát amit kap.
Nálunk az indirekt vagy szociális eutanázia működik. Ha elküldöd privátban a posta címed, küldöm a könyvet ahol ezt leírtam.
Bárkit akit érdekel, hasonlóan tudom küldeni.
Tudom,hogy nincs rokkant nyugdíj, de mindegy minek nevezzük, nyugdíjnak, vagy ellátásnak a lényegen nem változtat.
Az ellátás, hasonló, mint amikor a 67%-ot (vagy 64?) kellett elérni, az a mostani 50%-nak felel meg.
'amíg áll az ország, =amíg így áll ez az ország
'10 forint= 10 ezer Ft.
Nem haragszom. :) Mint írtam már ki mit tapasztal arról alkot véleményt ez evidens, tehát a vélemények nem egyezhetnek minden téren. Nem sajnálom a betegségét,rokkantságát senkitől, még azt az összeget sem amit, mint rokkant nyugdíjas kap, hiszen ez nem kívánság műsor, ha tehetné mindenki egészséges szeretne lenni.
Viszont tartom a véleményemhez magam, hiszen aki eléri az 50% rokkantságot az "jó" esetben tényleg beteg, és ezért az állam fizet x összeget, munkában eltöltött évek után, és keresetétől függően. Kap hozzá juttatásokat, mint pl. bérlet van önkormányzat ahol kedvezményesen juthat élelmiszerhez, fűtéstámogatáshoz és sok egyébhez. Arról senki nem tehet, ha nincs meg a kellő éve, vagy a fizetése kevés volt.
DE ott vannak akik nem érik el az 50%-ot mondjuk 1-2 %-on múlik és beteg, azok nem kapnak semmit. Nem kapnak a munkanélküliek, pedig ők szintén rászorulnának legalább a bérletre, hogy tudjanak utazni, mert ugye kb. 10 forintot kiadni a 22 ezerből,(pontosan nem tudom mennyi) lehetetlen.
Ezt nem tartom normálisnak, amíg áll az ország, igenis nézze meg mire ad ki pénzt annak a kevés kereső embernek az adójából, járulékaiból.
Tudom nem leszek sok ember szemében kedvelt, nem is célom, de én 2 gyerek után családi pótlékot sem adnék, szüljön mindenki annyit, amennyit el tud tartani, ha megszüli a 3.-8. gyermeket tegye azt azért és úgy, hogy szereti a gyermekeket tényleg, és tudatában van el is tudja tartani, iskoláztatni őket tisztességesen. Ne megélhetési gyerekek szülessenek.
Elkanyarodtam a témától nagyon, van sok-sok visszásság ami szúrja a szememet. De a fórum nem ezért íródott ki. Ha valaki nem ért velem egyet, privátban nyugodtan kereshet, hogy ne verjük szét a fórumot, amit én kezdtem belátom, a nem adnék hozzászólásommal.
Képzésünket szorgalmazzák, akkor melózunk, vagy ne? Nekem ebből az jön le, hogy vissza helyezni a munka világába, az egészségi állapotunkat figyelembe véve.
Most mondta a rádió.. Ha nem melózhatunk, miért költenek az átképzésre?
Csak hangosan gondolkozok....
Régóta nem melózok, 3. éve.
Pedig vannak még cégek akik rehabosokat foglakoztatnak, sőt csak azokat.
Lesz ez még így se!
Tegnap este még jobban beleszerettem B.G.-ba! Intelligens, nem agresszív, lojális, békeszerető, igazi úriember és ráadásul csinos is, - jó ránézni!!! Imádooooom!!!!!
Gondolom más tapasztaltunk, ezért gondolkodunk másképpen. Az lenne a szép, ha mindenki egészségesen és jól tudna élni, de amíg azt tapasztalom, amit idáig, nem állok el a véleményemtől.
Mindenkinek további szép napot! :)
Aki túlvan akárhány műtéten, még tudna mondjuk napi 4 órában gépelni, számolni, adminisztrálni, ügyfélt tájékoztatni... ha vállalja...
Ehhez nem kellene nyugdíjas rendôrnek lenni a polgármesteri hivatalban hatvanon túl... :(
Nem érezné a bezártságot, nem lenne annyira betegségtudata. Szóval hasznosnak érezné magát, és nem feleslegesnek.
További ajánlott fórumok:
- 90 napos januártól
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Fogyókúra januártól, ki tart velem?
- 2014. januártól életmódváltás - Csatlakozz te is!
- 2010 januártól indul a babaprojekt
- Mit szóltok a kormány mostani megszorításához?A rokkantak felülvizsgálatához?