Gyes után közvetlen táppénz. Lehetséges? (tudásbázis)
Sziasztok!
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy máj 18-án lejárt a gyesem.Máj 19-vel mehetek e táppénzre?Jogilag vajon ez elfogadott?kapok e egyáltalán valamit?Táppénz alatt elküldhetnek e a munkahelyemről?Bár most nekem a célom az lenne hogy elküldjenek.Mennyire veszik figyelembe, hogy gyes után van e védettség vagy se?Dolgozni semmiképp nem szeretnék mert nem is tudok mivel 400km van az akkori munkahelyem és a mostani lakásom közt.De ők javasolták, hogy gyes után közvetlen menjek el táppénzre.A szabimat nem adják ki mert ahhoz fel kellene utaznom egy orvosi igazolásért, mert azt csak a munkáltató orvosa adhatja ki.Táppénzre meg azért szeretnék elmenni június elején lesz a nagy felmondások ideje és hátha én is közte lennék mert akkor kapnék egy kis pénzt és nem mindegy hogy ők mondnak fel vagy nekem kell.Várom segítségeteket!Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Hitel/Kölcsön felvétele lehetséges valahol GYES-re? (200 e ft)
- Ha táppénzen vagy nem jár gyes?
- Lejárt a GYED-em, és a fennmaradt szabim is. Ha azonnal táppénzre megyek, azért ugye kapom a GYES-t is?
- Táppénz alatt felmondás lehetséges?
- Citológiai vizsgálat mutatta ki a Candida-t és valami vegyes baktérium fertőzést. Mindenféle tünet nélkül ez lehetséges?
- Terhesség alatt táppénz így lehetséges?