Gyertyaállásban a spermiumokért (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Az első gyerekemmel rögtön terhes lettem, igaz hőmérőztem, mert a férjemet felcsaltam pestre (1989) Czeizler klinikára, akkor indult az optimális család tervezés program. És e program keretében, megállapiították az optimális fogantatás idő pontját+mialőtt terhes lettem volna magzatvédő vitamint kellett szednem. Nos "optimálisan" 8 hetesen elvetéltem otthon, a korházban altatásnélkül műszeresen fejezték be a terhességem. Nem is akartam sokáig gyermeket, rettegtem, hogy mégegyszer ez megtörténhet velem.
Következő terhességem(1992) előtt nem tettünk a férjemmel semmit csak szeretkeztünk amikor kedvünk tartotta. Rögtön terhes maradtam, mivel 108kg voltam a teherbe esésemkor, nagyon vigyáztam az étkezésre, hál isten nem is kivántam az édességet. 98kg voltam mire megszültem a fiamat 8hónapra, 57cm és 3250grammal (már akkor Óriás volt) Azt mondta az orvosom, ha időre születik legalább 5kg-s lett volna.
Második fiammal(2000) majd egy évig próbálkoztunk mire terhes lettem. Szinte minden együttlétünknél arra gondoltam, talán most maradok rehes,(gyertya állás, nem fürdés utána, párna a medence alatt) és amikor megjött a mensim síró görcsöt kaptam, hogy nem maradtam terhes. A férjem már teljesen kiakadt, hogy nem vagyok normális, hogy csak e körül forognak a gondolatai.
2000 januárjában kiderült, hogy anyukám végső stádiumos rákos nincs több hátra neki 3-4 hétnél, minden időmet vele töltöttem, következő hónapban a temetést intéztem, apukámat próbáltam talpra állíta, majd észre vettem, hogy terhes vagyok! Ahogy mondani szokták, egy élet megy egy élet jön. Én a mainapig azt mondom, anyukámtól kaptam ezt a babát.
118kg voltam, mikor terhes lettem, 108 voltam, mire megszültem 9 hónapra a fiamat, 52cm-rel és 3200grammal.
Látjátok nállam, sem jöttek be a papír formák!
Két hozzáfűzni valóm lenne. Néhány dolgot egyenesen hülyeségnek tartok, én vagyok rá az ellenpélda:
1; hátrahajló a méhem, és mindkét gyermekemmel elsőre teherbe is estem. Most várom a harmadikat 32 évesen, nehezebben estem teherbe, úgyhogy szerintem a kornak nagyobb a befolyásoló tényezője, mint a méh elhelyezkedésének!
2; Első gyermekemmel 20 kg-ot híztam, 3350 gr-mal született. Második babámmal 17 kg-ot sikerült felszednem, Ő 3800 gr-mal született.
Tehát megvétózom azt a véleményt, miszerint minél többet hízik egy kismama, annál nagyobb lesz a gyereke!
És még valami. Most, a harmadikkal amikor peteérés alatt próbálkoztunk, sohasem sikerült a baba. Augusztusban változtattam ezen, rögtön menstruáció után elkezdtük próbálkozni. Azóta nem jött meg, most 9 hetes kismama vagyok.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- A spermiumok DNS állományának a töredezettsége is állhat a gyakori vetélés hátterében
- Mivel növelhetnék a spermiumot?
- Nem találtak spermiumot (azoospermia?)
- Nekrozoospermia (halott spermiumok)
- Meddig életképesek a spermiumok?
- Mik a tapasztalatok a spermiumok minőségének javítására szolgálaó készítményekről?