Gyermekotthonban milyen dolgozni? (beszélgetés)
Szerintem ez az a melo, amit nem probalni kell.
Szivvel-lelekkel csinalni.
Annyi szocios tanulo ott van ideig-oraig, es mire talalnak valami mast, elhuznak, es kitepik a maradek szeretetet is a gyerekekbok.
Szerintem erre nincs is megoldast.
A regi nevelosokbol az lett 'valaki", akinel volt legalabb egy rokona, aki torodott vele. Valakinek csak a nagymama, akinel neha meglatogatta a csacsit.
Ilyen starttal jo esellyel valnak nevelok, jogvedok.
tudom, nem a kérdésre válaszoltam, mert arra nem is lehet, bárki bármit állít.
Ki kell próbálni...
Bátor vagy...de inkább vakmerő...a gyerekekkel nem lenne baj, ha nem munkálna bennük, hogy őket bizony eldobták...így, vagy úgy de nem kellettek...
A gyerekeimet céges oviba vittem-hoztam...az Aga utcai nevelőintézet kerítése mellett mentünk a buszhoz...
Feldolgozhatatlan, annyira vágytak egy apukára...
A nagynenem gyogypedagogus a vegzettsege szerint. Most aligazgato egy fialal koruak bortoneben, "javitoban".
Kicsit szazalek, aki jo utra ter. De csinalja a kis szazalekert.
En is f.szfej voltam.Hullara drogoztam magam, 4-6 extasyt beszedtem, beszelni sem tudtam. De most en vagyok, aki a szomssed neni tologatos cuccat elteszi meg kiviszi a szemetet.
Beszelgetek a tesom tini gyerekeivel.
Atesta vagyok, de hiszek a szeretetben. Ha ezzel akarsz foglalkozni, szerintem en a legfobb.
Ha szigoru tudsz lenni, mukodhet.
Az a nehez az arvakkal, hogy nincs kihez merniuk magukat.
Nekem a tesom gyerekei kussolnak es cselekednek, mert en egy fix pont vagyok.
De kepzeld el egy gyerek a szuleim nelkul, es a gondozok minding cserelodnek! Semmit allando nincs.
Az meg meg borzalmasabb, amit az egyikukkel csinaltak! Fel volt sozva, hogy adoptaljak, es az utolso nap mast valasztottak. 7-8 evesek voltunk.ugy osszetort ez a kislany, hogy meg velem sem akart beszelni, csak sirt. A nevelok mondtak meg. A "szulokben" nem volt annyi, hogy ele aljanak.
Szemben, ahol felnottem, volt egy gyerekotthon.
En eleg erzekeny vagyok, klotyopapir maradvanyt betekertem karacsonyi papirba, es ugy csinaltam ajandekot dec. 7-en az egyembol az osxtalytarsaimnak, mert nem utaltak idoben. Felnottkent sokszor vittem oda ruhat, CD-t, lejatszot, es beszelgettem sokat. A felmenoim kozul sokan gyerek gondozasban dolgoztak.
Szerintem rohadt nehez melo, mert bele kell adni a szivet, akkor is, ha tinikent kitepik. Es szarul fizetnek.
További ajánlott fórumok:
- Segítség! Milyen ruhában kell dolgoznia egy jogi asszisztensnek?
- Ausztráiban aki dolgozott, vagy kint él, milyen lehetőségek vannak egy magyar számára, ha kint szeretne dolgozni?
- Ha hotelban szeretnék dolgozni milyen területen tanuljak tovább? Melyik az a tantárgy, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához?
- Milyen végzettséggel lehet hajón dolgozni?
- Gyesen vagyok, szeretnék mellette dolgozni. Milyen munkalehetőségek vannak?
- Milyen besorolásban vannak a gyermekotthonban nevelőként dolgozók?