Ausztráiban aki dolgozott, vagy kint él, milyen lehetőségek vannak egy magyar számára, ha kint szeretne dolgozni? (tudásbázis)
Bécs környéke drága.
esetleg az állami bérlakásokat kellene megpróbálnotok, kint a legtöbben olyanban élnek, nem sajátban.
Szerencsénk volt amikor kijöttünk, a válságról még nem is hallottunk, ha otthon ér minket, egy életre tönkre mentünk volna.
A sors kegyes volt hozzánk, bár meg kell vallanom, meg dolgozunk érte rendesen. Itt elég zárkózottak az emberek, a gyerekek nagyon szenvednek a társaság hiánya miatt. Itt sincs kolbászból a kerítés, de az tény, hogy anyagilag talpon lehet maradni.
De legalább ti már a határ másik oldalán vagytok és valamennyire beilleszkedtetek.
Sokkal egyszerűbb onnan állást, új albérletet keresni.
No de egy a lényeg, haza ne gyertek!
Megértelek benneteket is.
Sajnos ezekkel a hirdetésekkel az a baj, hogy nem lehet tudni mi áll mögötte.
Sziasztok!
Olvasgatom a hozzászólásokat, mert egyre inkább úgy érzem, hogy Nekem és Családomnak is jobb lenne a szomszédban.
Fontolgatom 1 ideje, hogy állás ügyben lépni kéne, de nem könnyű: sajnos a német nem nyelvet nem beszéljük (pedig úgy érzem, hogy előny lenne) 2 kicsi gyerek van, nem kis hitel a nyakamon ...
Ha lesz több időm, akkor még írok.
Tovább. Állás ügyben találtam néhány linket, hátha vkinek jó lesz, ajánlom figyelmetekbe.
ÉS MINDENKINEK SOK SIKERT!!
Ausztriai szakmunka : szobafestő állás
sziasztok :)
Hát a gyerek miatt tényleg megértem, hogy kint akartok maradni.
Párom is már több, mint 3 éve kint van, ő azóta egy munkahelyen van.
Mi is nagyban nézelődünk. Először a férjemnek szeretnénk munkát találni. Ő gipszkartonos, kőműves és festő.
Csak hát a pici 2 éves lányunkkal csakis tutibiztos helyre indulnánk el.
Eddig nem találtunk semmit.
Már csak a kicsi lányunk miatt megérné. Teljesen más környezetben, más körülmények között nőhetne fel.
Mert itthon ugyebár már szinte elviselhetetlen a légkör.
Ma volt bent a férjem, azt mondták, ha letelik a próbaidő, akkor menjen vissza, most felírták a nevünket, de persze idő mire kapunk lakást.
Mi is sokat beszélgettünk, hogy Magyarországról járna át, de úgy döntöttünk, inkább maradjunk itt. Ha ne adj isten munkanélküli lenne, a magyar munkanélküliből nem tudunk megélni, de az osztrákból már igen. Nem erre hajtunk, de 3 év alatt kétszer volt munkanélküli, és bizony döntő szempont, hogy amig nem talál munkát a család ne legyen veszélyeztetve. A másik szempont pedig az, hogy Bálint itt kezdte az iskolát, akkor újból elsőbe kellene mennie, mert teljesen más az ABC, és ő nem tudná behozni a lemaradását.
Szia. A párom neunkirchenben dolgozik (remélem jól írtam), asszem wienerneustadt mellett van. Rengeteg török is van náluk, és velük is mindenki normális. Úgyhogy szerencsére jól kifogta a párom. Foglalmam nincs, hogy van -e felvétel náluk, majd megkérdezem tőle. Most éppen délutános, ugyanis kétműszakoznak, közben három, ha baromi sok munkájuk van, úgyhogy nem panaszkodik.
Mi is nagyon sokat gondolkodtunk azon, hogy kiköltözzünk. De aztán elvetettük éppen a magas albérlet és lakásvásárlások horribilis ára miatt.
De amúgy ti nem is szeretnének lakást venni. Állítólag önkormányzatoktól lehet támogatásokat igényelni a lakásvásárláshoz, ha van gyerek, nálunk ez azért is van kilőve, mert még nincs gyerek.
Mi is nagyon szeretnénk kimenni..a férjem évekig dolgozott Németországban, mint építésvezető..oda én nem szeretnék menni...
Ő belső burkoló most itthon...vállalkozásban..de jó lenne kimenni..neki tuti lenne munkája, én meg majd idővel talán találnék valami takarítást..vagy valamit:)
Annyira szeretném, mert itthon már szinte nem lehet megélni :(
Megkérdezhetem, hogy melyik részen dolgozik a párod? Nincs náluk felvétel véletlenül?
Az én férjem is cnc-s. Mi Kärnten-ben lakunk, itt elég zárkózottak az osztrákok (egymással se nagyon, auslander-ekkel meg mégkevésbé-persze vannak kivételek, de kevés), nem sikerült jó kapcsolatot kialakítani a kollégáival. :S
Most Burgenland-ban dolgozik, ha a nagyfiamnak vége a suli, utána akarunk költözni.
Ami elkeserít az az albérlet, nagyon drága. Itt ahol most lakunk 560€-t fizetünk rezsivel, 3 szobás lakás.Neusiedl am See-be pedig 7-800 plusz rezsi, a neten mindenhol ennyi körül hirdetnek. Magyarországra nem akarunk átköltözni, hogy onnan járjon be, szeretnénk itt maradni ezen az oldalon. Ha esetleg van valakinek hasznos infója albérlettel kapcsolatosan, szivesen fogadnám.
További ajánlott fórumok:
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Milyen lehetőségeim vannak, ha egyedül szeretnék vállalni gyermeket?
- Egy egyedülálló nőnek milyen lehetőségei vannak, ha gyermeket szeretne, de párkapcsolatot nem?
- Laptophoz szeretnék mobil internetet. Mit ajánlanátok!? Van esetleg korlátlan lehetőség!? Árakat is kérhetek?
- Milyen lehetőségem van 80 ezer ft-os fizetés mellett? Garzon lakást szeretnék kivenni, de nagyon drágák.
- Lakást szeretnénk bérelni, de amit olcsón találtunk lehetőséget, ott a címkiadásért 7000 Ft-ot kell fizetni előre