Gyermekneveléssel kapcsolatos problémák! (beszélgetős fórum)
Hát néha sikítok egy kis szabadnapért,de hát ez van.
Hát van hogy már néha olyan zsibbadt hogy azt sem tudja mit csináljon de mégsem alszik el.meg amúgy sem egy egyhelyben ülős gyerek.
tényleg és nem nyűgös napközben?
ismerős:-) még jó h itt fa parketta van de ő is igy alszik..szerintem nem tudunk mit csinálni,nem mély alvók és ennyi.Most én is szivok elszóltam az előbb magam:-)
fél órát aludt és most nem tud vissza aludni várok elalszik e mert őt altatni nem lehet sose kellett igy csak a mázlimba bizhatok de úgy hallom nem akar aludni mert most dumál és az gáz...
Az az érdekes hogy egyhelyben ülök a gépnél és elalszik az ágyon utána kimentem a szobából és visszamenéskor megreccsent a parketta és rögtön felkelt.Ehhez kellene valahogy hozzá szoknia.
Sajnos a másik szobába még nem tudom beköltöztetni mert a másik lányom most kezdte az iskolát.És a kis rosszcsont még mindent tönkre tesz.Jövőre tervezem akkorra már talán jobban fog vigyázni a dolgokra.
irtam neked a másik fórumon...nézd meg!
Enyém is ilyen:-)Csak csöndben tud aludni...képzeld el hogy kb 2hónappal ezelőttig napi 20percet aludt (egyébként ő is f9kor kel általában és este 8kor alszik)Szóval nagyon nyűgös volt emiatt.Aztán eljött a karácsony amikor is a szomszédom elutazott a 2 kisfiával rokonokhoz..Na ekkor a kislányom 1,5-2órát aludt egyhuzamba..Ekkor jöttem rá,hogy azért nemtudott aludni mert a szomszédos falon keresztül annyira áthallatszik a kisfiú üvöltése,hogy ettől nemtud aludni..na több se kellett a másik szobába is raktam be egy kiságyat igy napközben ott alszik van h én ébresztem 2óra alvás után:-)nem lehet hogy nálatok is ilyesmi lehet?Zavarja valami napközben?Nemtudod másik szobába altatni hogy ugy számitógépezz?Enyém se tudna aludni már csak attól se ha ott lennék a szobába...
Én is odaadtam neki egy régit amit már nem használunk de nem érdekelte.
én is odaadtam egy ideig, de egy idő után tönkre mentek, így inkább vettünk neki sajátot.. :)
ja értem.. :) hát ez szerintem gyerekfüggő és az idegrendszer érettsége is számít.. a nagy fiam volt ilyen, hogy a sutyorgásra is felébredt.. már agyút is lehetne mellette durrogtatni, akkor sem kelne fel.. :)))
Szia:-)
Én oda adom neki a távirányitót,de ha nem akarom épp oda adni van egy régi amit nem használok és azt oda adom neki..
Azzal mondjuk nincs gond hogy elalszik mert most is elaludt a nagy ágyon és beraktam a kiságyba.Csak az a baj hogy szerintem nem szokott hozzá a zajokhoz és egy kis reccsenésre is felébred.Csak érdekes mert este meg nem így van.
hát ez nehéz kérdés.. nehéz az is, hogy annyit vagy egyedül.. egy időben a 2,5 évesem is elhagyta az alvást, de nagyon megviselte, ezért megint lerakom őt egy ideje aludni.. ott kell mellette lennem míg elalszik, különben csak mászkál, meg játszik a szobában, akármilyen fáradt is.. :) nem tudom nektek mi válhatna be.. :) esetleg maradj ott vele te is, vagy babakocsiban séta közben pl aludhatna, vagy ha kicsit korábban kelne, lehet el tudna aludni.. de van olyan gyerkőc is, akinek már nincs igénye a nappali alvásra..
Nekem az a gondom hogy a párom állandó éjszakás és a 7 napból 6 napot dolgozik így szinte állandóan egyedül vagyok.A pici nekem 9 után kel fel és elhagyta a napközbeni alvást.Ezt több mint valószinű én rontottam el mert eleinte úgy csináltam hogy lefektettem becsuktam a szoba ajtót és halkan közlekedtem.De most a számítógép itt van a szobában és így nem alszik.Szerinted hogy tudom visszaszoktatni.
az f5 gombbal frissít.. :)
egy napunk, hát pörgősen.. :)
7 körül kelnek.. megreggelizünk, összeágyazunk együtt, játszanak egymással, vagy segítenek valamiben.. addig én gyorsan összedobom a lakást amennyire csak tudom.. :) ezután kimegyünk vásárolunk, közben motoroznak, ha visszaértünk, játszunk az udvaron, vagy csavargunk a környéken, mikor mihez van kedvünk.. :) ezután ebédelünk, a kicsit elviszem aludni, nagy fiam addig ügyesen gyurmázik, legozik, ha itt van anyu akkor vele, ha nincs, akkor mellettünk a kisszobában.. :) délután szoktunk festeni, rajzolni, gyurmázni, majd jön egy "őrültebb" játék", amikor futkározunk, birkózunk, bújócskázunk, meg ilyesmi.. :) késő délután néznek egy kis mesét, mert addigra elfáradnak nagyon.. :) ezután/közben vacsi, majd fürdés, még egy kicsi bohóckodás apával, majd összebújunk mesét olvasni, énekelünk egy kicsit és alszanak is mint a bunda 8-fél9 körül.. persze van amikor borul a napunk, egyéb program, vagy mondjuk egy erős front hatására, de az alap mindig ez.. most, hogy már egyre jobb az idő délután is többet kint leszünk az udvaron.. :) hát tömören ennyi.. :)
Irigyellek akkor ezek szerint alapjáraton nyugodt természetű vagy.Tömören hogyan zajlik le egy napotok. Egy kicsit más ha igy levelezünk egymással és folyton nézem a gépet akkor nem változnak a hozzászólások csak ha kilépek az előző oldalra meg vissza te mit szoktál csinálni?
még a kiabálásról.. amikor megnyugszunk meg szoktam velük beszélni, hogy nem feltétlenül volt helyes tőlem, ahogy viselkedtem.. nagyon könnyen eltanulják a rossz "viselkedési mintákat" is.. :))) ahogy elnézem a nagy fiamat sokszor egyre inkább magara ismerek egy egy konfliktusban.. :))) hát nem mindig kellemes szembesülni a tényekkel. :))
van bizony.. ha kiabálok, mindig lelkiismeret furdalásom van utána.. igyekszem nem kiabálni, de néha szakad a cérna.. de alapjáraton nem szoktam kiabálni.. :)
Na jól van azt hittem már hogy csak én szoktam idegeskedni meg veszekedni.Neked szokott olyan lenni hogy mérgedben kiabálsz velük és utána lelkiismeretfurdalásod van miatta?
hát összeveszünk.. ők sírnak én idegeskedek, veszekszem.. "verekedésig" nem jutunk el.. :)))
És a harcon mit értesz konkrétan és meddig fajul el.
poéngyárat.. :) na, már írni sem tudok.. :)
az energiát.?? :) belőlük.. :) poéngyárt talán örököltem.. :))) de persze van, hogy nem sikerül jól lereagálnom egy egy megnyilvánulást, olyankor harc van.. aztán vagy észbe kapok, vagy belevisznek és még nagyobb harc van.. :))
És honnan meríted az energiát meg hol van az a poéngyár?
mindkét fiam rendesen meg van áldva akarattal.. :)) mi is keményen megvívjuk a saját kis napi "csatáinkat".. :)) ha humorosan fogom fel és úgy is kezelem, akkor nem vészes.. :) ha türelmetlen vagyok, és belemegyek a harcba, akkor balhé van.. :)) hát nem egyszerű az biztos.. :) sok mindent elpoénkodok velük, így könnyebben átbillenünk a nehezebb pillanatokon.. :))
:)) a nagyobbik fiam volt távirányító őrült.. :) vettünk neki egy saját távirányítót.. :DD
Nálunk a távirányító eleitől kezdve gond pedig soha nem adtuk oda neki.Kiszoktam venni a kezéből és mondom közben hogy nem szabad.Úgy veszem észre hogy elég akaratos és hisztis is és sajnos elég nehezen tudom kezelni.Van ebben tapasztalatod?
hát ez nagyon összetett.. :) elmondom az aktuális veszélyforrásnál, hogy nem szabad hozzányúlni, elmesélem azt is, hogy miért és össze is hasonlítjuk hasonló érdekes dolgokkal és gyakorlatilag a beszélgetéssel el is terelem őket a "tiltott gyümölcstől".. :) és így általában meg is jegyzik, ha nem is elsőre, de pár alkalom után és nem is próbálkoznak újra.. :)
További ajánlott fórumok: