Vélemények Ranschburg Jenő gyermekneveléssel kapcsolatos könyveiről? (tudásbázis kérdés)
Húúú még nem igazán tartok ott, őszint leszek, egyenlőre még nem érint a kérdés (13 hónapos a törpe). Megnéztem pár webáruházat, hááát nem lesz egyszerű őket beszerezni, de majd megpróbálok antikváriumokban.
Esetleg más írótol remek színvonalú könyvet tudsz ajánlani ebben a témában?
Ó köszi, megpróbálom őket beszerezni, A nő és a férfi megvan.
A világ felismerése óvodáskorban mennyiben más mint a Szülők könyvében található óvodáskori rész?
Szeretet,erkölcs,autonómia
Pszichológiai rendellenességek gyermekkorban
Félelem,harag,agresszió
A nő és a férfi
A világ megismerése óvodáskorban
Ezek nagyon jó könyvek.
Nem tudom mire gondolsz konkrétan, de én most olvasok egy könyvet, ami nagyon tetszik, lehet hogy ilyesmire gondoltál:
Jan-Uwe Rogge: Korlátok és kételyek. A határok kijelölése a gyereknevelésben.
Én nem szeretném magam behatárolni, alapvetően vannak a párommal saját elképzeléseink amiket kibővítettünk mindenféle olvasmánnyal. Egyik véglettől a másikig, volt ott Suttogó, Ranschburg J., meg Vekerdi, Dr. Spock, minden. Egyiket sem szerettük volna betűről betűre betartani, mindegyikből leszűrtük a saját kis tanulságot, és kialakítottuk a saját értékrendünket, módszereinket.
Ami nekem rettentő sokat segített, az egy NEVELÉSLÉLEKTAN c. könyv volt.
Ez egy tankönyv tulajdonképp amiből az ELTE pszicho szakán tanítanak (régen oda jártam, onnan az ötlet), bár akkor még nem volt benne a könyv a tantervben.
Alapvetően pszichológiai, lélektani háttérből közelíti meg a gyereknevelést (tehát nem a popsikenőcs helyes felkenése és hány óránként szoptassunk dolgok, meg egyéb az író meggyőződés, elvei vannak benne), inkább a fejlődésre, tanításra, felismerésre, értékekre, folyamatokra, család funkcióira van kihegyezve a dolog, egészen újszülött kortól úgymond a család szerepét is belevéve írja le a pici útját egészen a kisiskolás korig.
Mindenkinek ajánlani tudom aki szeretne egy teljesen objektív, tudományra alapuló gyermeknevelési könyvet látni, jól felépített, érthető.
Osiris kiadó, Vajda Zsuzsanna - Kósa Éva - Neveléslélektan
(libriben általánban kapható, de a Kazinczy u.ban az Astoriánál biztosan ):)
Én is nagyon szeretem, és nagyra becsülöm Ranschburg Jenőt. ha gyereknevelésről van szó, csak őt olvasom. A nézeteivel 100%-ig egyetértek, és imádom a stílusát.
Majdnem az összes munkáját elolvastam, és jó pár könyve meg is van.
Bocsánat, összekevertem Vekerdi Tamással.
Nagyon szerettem,szeretem és becsülöm-tanultam Töle is ..
(de ez is jó pár éve , pontosan 27 éve volt, amikor terhes voltam a Gyermekemmel)
Mind a 2 Ember sokat segített eligazodni a Gyermekem nevelésében, más idegen Gyermekek viselkedési reakcióit megérteni + önmagam "késQi" megismerésében..mert ez az én koromban lehetetlen volt.
Hippiknek, nagy generációnak,lázadónak stb-nek tartottak,félreért(hett)ek bennünkeket.
Legalábbis ami csoportunkat, a környezetemben -illette-IGEN.
Aztán lehet, hogy Más nem így élte át-meg.
Elnézést MINDENKITQL -nagyon sajnálom :((((((((
A Logoterápia-megérteni miért történik velünk az ami történik?-ezt taglalja, de ez Vekerdi Tamás tanulmánya.
Mire gondoltok a Logoterápiánál? Könyvcím, beszédfejlesztési elvek,....?
Én a Tanár Úr minden előadása után elgondolkodom, nem akarok-e még pszichológus is lenni, annyira élvezetes és közérthető a stílusa. A könyveit is szeretem, de az előadásait sem hagyom ki, ha vidékre jön.
Én is nagyra értékeltem, értékelem , tisztelem életét, életműveit.
Még manaság is elolvasom a cikkeie a N.. L....-ban
Főleg a Logotherápáját-tartom követönek.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Ajánlanátok gyermekneveléssel (0-3) kapcsolatos könyveket, blogokat, stb.?