Gyermekelhelyezési kereset (beszélgetés)
Akkor nem értem, miért augusztusra akarták kitűzni az első tárgyalást.
Különben is: mi a fenét csinálnak abban a két hónapban? Ha olyan sok az ügy, ez nem luxus?
Gyereknek joga van a mind ket szulöhöz egyforman .
Egynehany ora vagy het vege keves arra hogy normalis edesapa - gyerek relacio epuljön kösztuk.
Mert a bíróság nem kapkod el semmit, még a legsimább ügyeket sem. Gyalázat, amit művelnek.
1995 januárjában adtam be gyermekelhelyezés iránti kérelmet úgy, hogy nem volt válóper, csak különélés. A férjem fizetett valami minimális gyerektartást; azt elfogadtam a békesség kedvéért; meg hogy ne tegyem anyagilag lehetetlenné az új életét.
Közölték, hogy az első tárgyalás majd augusztusban lesz. MI VAN??? (Nekem kellett a határozat, hogy mint két kiskorút egyedül nevelő szülő, magasabb családi pótlékot kaphassak.) Felhívtam a bírónőt, hogy ezt mégis hogyan gondolja?
– Rengeteg az ügy. – volt a válasz.
– A mienk sima, fél óra alatt le fog zajlani, kérem, vegye előbbre.
Nagy kegyesen kitűzte a tárgyalást június elejére.
Úgy is volt, ahogy mondtam. Az ülnökök csavargatták a fejüket, hogy mi az a nagy egyetértés a férjem és köztem. A kereseti kimutatásainkat látva (az alapján a férjemnek sokkal több gyerektartást kellett volna fizetnie) azt hitték, a Bokros-csomag miatti kamu az egész. De nem az volt. Tényleg nem kértem több gyerektartást, mert a férjem rendszeresen vitt minket, vagy csak a fiúkat nyaralni, s költött is rájuk: zsebpénz, ruházkodás, szórakozás egyebek.
Szóval nem könnyű a menet akkor sem, ha a felek meg tudnak egyezni.
Sajnálom :(
Én már túl vagyok rajta, de azt hittem soha nem lesz vége, 17 hónapig húzódott ez alatt volt 7 tárgyalásunk.
Fontos, hogy jó ügyvéde legyen az embernek.
Ez nem igaz..nekem az 5 évesem is megnézi.
lehet egy 12 hónapost még nem,de a szülőket megnézi!
Nincs már visszamenőleges tartásdíj...
Egy gyermekelhelyezés pedig ..ha az apa kekec évekig is eltart..Kitartás..ennyi:)
Különben mikor szültél...azt magadnak tetted..
sajnos a nőknek ezzel számolnia kell...manapság.:(
elnézést ha kicsit erős voltam...:)
Érdemes utalással vagy postai csekken kérned a gyermek tartást.
A per végén ugyanis nálunk visszamenőlegesen is elszámolták - bocs nem jut jobb szó eszembe a gyermektartást.
Pl. most ad havi 10 ezer forintot, de júniusban elváltok és neked ítélnek gyermektartás gyanánt 20ezer forintot akkor neki a januártól-júniusig járó különbözetet azaz 60ezer forintot meg kell fizetnie részedre.
A gyermektartás megállapításához meg keresetkimutatást kérnek. abból meg kiderül, mennyi a tényleges fizetése.
gyerektartást fizeti de folyamatosan egyre kevesebb arra hivatkozva hogy neki is megkell élni valamiből, pedig a lakása törlesztőjét 2 éve nem fizeti.
Azt mondja nem tud jönni mert állandóan dolgozik, és majd nem fog ennyit melózni ha viheti a gyereket. De nem fér össze mert elvileg nincs pénze miközben állandóan dolgozik
Havi 2 óra..a bírónak sem fog tetszeni..nem érdeklődik a gyerek iránt.nlunk ugyanez van,ö is vinné de soha nem foglalkozott vele,láthatás van,gyerektartást is a szülei fizetik,meg egyebek.kemény dió...
Környezet tanulmány is van,megnézik hol a megfelelő a gyereknek.
s mennyi időre vihet el egy ilyen picit? ha pl kikötötte hogy ő nem jön ha nem viheti el, s mióta lelépett csak havi 2 órát tölt a gyerekkel.
Szeptemberben ment el, most adom be a keresetet, mert most kezdett el fenyegetőzni hogy elfogja vinni magával
További ajánlott fórumok:
- Bántalmazás, válás, gyermekelhelyezés
- Mennyi időbe telik, hogy zajlik a gyermekelhelyezés?
- Van itt olyan édesanya, aki a válás gyermekelhelyezés során alul maradt az apával szemben?
- Meddig és hogyan zajlik egy gyermekelhelyezés megváltoztatása?
- A gyermekelhelyezés működhet közös megegyezés alapján?
- Ki keresett itt ügyvédet, gyermekelhelyezési ügyben?