Gyermekelhelyezés - hogyan kell? (beszélgetés)
Budán lakom, nekem a Budakeszi útra kellett mennem a világ végére:)
De az ügyvédnek tudni kell, vagy a neten megnézhetitek melyik kerület hova van sorolva. Úgy tudom, van egy Pesti és egy Budai bíróság. Vidéken gondolom, a megyeszékhelyen van.
Én 5 év különélés után tettem hivatalossá. A helyileg illetékes bíróságnak kell írnia egy kérvényt, a főbb történésekkel, és indoklással, hogy miért szeretné. Mindenhol van ingyenes jogsegély, ott át tudja nézetni egy ügyvéddel, hogy hivatalosabb legyen. De ha nincs vita, másra nem kell az ügyvéd. Mindkét szülő megkapja a tárgyalás időpontját.
Ott minden láthatás szabályozva lesz, ahogyan megegyeztek. Ha az első alkalom sikeres, akkor háromezer forint körül kell fizetni illetéket csekken, utólag. Ha a második tárgyalás sem hoz eredményt, akkor a teljes összeget (kb. Harmincezer forint) fizetni kell.
További ajánlott fórumok:
- Bántalmazás, válás, gyermekelhelyezés
- Mennyi időbe telik, hogy zajlik a gyermekelhelyezés?
- Van itt olyan édesanya, aki a válás gyermekelhelyezés során alul maradt az apával szemben?
- Meddig és hogyan zajlik egy gyermekelhelyezés megváltoztatása?
- A napokban indítottam el a gyermekelhelyezési pert és a gyermektartás megállapítását. Jövő hónaptól hogyan tudják vonni?
- Tudja valaki, hogyan zajlik a Környezettanulmányozás a gyermekelhelyezésnél? Mit néznek, kérdeznek, apa esélyei, stb..?