Gyermek agresszív viselkedése (beszélgetés)
Szerintem is érdemes megpróbálni váltani. Ha szerencsétek van, lehet, hogy a másik iskolában segítőkészebbek, elfogadóbbak és még az is lehet, hogy a gyerek is nyugodtabb lesz.
Biztos érzi a fiad is, hogy ebben az iskolában ellenségesek vele, valószínű, hogy ez meg csak fokozza az agresszivitását.
Ezt ők nem állíthatják, mert nem szakemberek! Vagy van rá képesítésük, hogy diagnosztizálják, mi tartozik a fogyatékossághoz?
Ne hagyd magad! Mondd meg a suliban, hogy segítsenek megoldást találni, vagy ezt a fenyegetést nem hagyod annyiban és jogi útra tereled a dolgot. Hidd el, ezt nem akarják.
Én is úgy gondolom, hogy az iskola lehetne segítőkészebb. Adhatnának tanácsot, hogy hova forduljon a szülő ilyen esetben.
Fura, hogy egy komplett tanári kar, igazgatóstul, mindenestül ennyire képes egy gyerekkel szemben, hogy feljelentést tesznek.
Egyik ismerősömnek a kisfiával voltak problémák az iskolában. ("Sima" iskolában, nem beteg gyerekről volt szó.) Ő nagyon hisztériás volt és állandóan becsinált óra alatt. Már az egész osztály ki volt rá akadva, a szülők felháborodtak, hogy higiéniai szempontból veszélyes a többi gyerekre is, követelték, hogy rúgják ki a kisfiút az iskolából.
Az igazgató behívatta az anyukát és javasolta neki, hogy vigye pszichiáterhez a gyereket, konkrét nevet, címet adott neki illetve orvosi kivizsgálást is javasolt, szintén adott nevet, címet. Meg néhány nevelési tanácsot is adott anyukának, hogy min próbáljanak változtatni.
Ne hagyd, nincs joguk rendőrséggel fenyegetőzni. Inkább mondd azt, hogy feljelented te őket, mert az SNI-s gyerekkel szemben hátrányos megkülönböztetést és tűrhetetlen bánásmódot alkalmaznak.
Nekem ugyan nincs ilyen gyermekem, de nekik nem a fenyegetés, hanem a segítés lenne a dolguk!
Ha van ingyenes jogsegély szolgálat nálatok, fordulj hozzájuk. Meg a családsegítőkhöz. De én a kapott ajánlott levéllel meg a gyerek orvosi papírjaival lehet, hogy inkább feljelentést tennék a suli ellen, jogtalan fenyegetés és megfélemlítés miatt.
Persze ha tényleg agresszív a gyerek a többivel, akkor tenni kell valamit, mert a többi gyereket meg kell védeni, de nem ez a módja. Akkor más intézmény kell neki.
Sziasztok!
A problémánk az, hogy 12 éves gyermekem magatartás zavara (zavarja az órát, trágár beszéd, hozzányúl a tanárhoz ( néha ellöki, de nem a szó szoros értelmében). Eltérő tantervű iskolába jár enyhe értelmi fogyatékosként. Sajnos sok a panasz vele kapcsolatosan, javasolták, hogy a ped. szakszolgálattal vegyük fel a kapcsolatot. Megtettem, de még nem jeleztek vissza. Közben kaptunk ajánlott levelet a tegnapi nappal, hogy ha nem változik a helyzet a gyerekkel kapcsolatban, rendőrségi feljelentést tesznek a gyerek és gondviselője ellen, merthogy ez nem a fogyatékossága kategória. A szakértői bizottsághoz forduljak, vagy ki az, aki tudná, mit csináljak? Egy másfajta iskola?
További ajánlott fórumok:
- A férjem agresszív lett
- Kisgyerek viselkedésére a tablet hatása
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?
- Ti mit tennétek, ha a gyermeketek csoportjába lenne egy agresszív gyerek is?
- Segítség! Agresszív a gyermekem!!!
- Óvodás korú gyermeked mivel büntette az óvónő, amikor nem úgy viselkedett ahogy kellett volna? Egyetértesz a kapott büntetéssel?