Gyerekvállalásnál mit választhatok az alábbiak alapján? (tudásbázis kérdés)
ez jó, itt jól le van írva minden.
Ha jól tudom passzív táppénz az akkor lehet ha nem jön össze a baba de a munkhelyedről lehetséges.
A munkanélküli tényleg "kevés"ideig jár.
Ha már nem kapsz munkanélkülit , és már terhes vagy nem jár, max a tgyás a szülést megelőző 28 naptól.
Szia, én most iénylem a gyedet itt van előttem a papír, idézem:
GYED-re jogosult:- a biztosított szülő , ha a GYED igénylését -gyeremket szülő anya esetén a szülést- megelőző 2 éven belül 10 napon át biztosított volt.
hát így elég rizikós belevágni a gyerekvállalásba.a passzív táppénz csak 45 napig jár,elmehetsz munkanélkülire,de az is maximalizálva van az összeg,úgyhogy ne számíts 100 ezrekre.x ideig kapsz magasabb összeget és utána azt is a felére csökkentik.közben küldenek munkahelyet nézni.
és mi van ha nem jön össze a baba?!
Nem tudom a jelenleg hatályos törvényeket sajnos.Ezért írtam,hogy menj el az OEP-hez,és kérdezd meg.Vagy lehet a védőnő is tud válaszolni,bár nem biztos.
Az a legtisztább,ha illetékes személyt kérdezel,hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.
Szia!
Ebben a témában nem vagyok otthon,nem tudok segíteni.De szerintem ha bemész a társadalom biztosítóhoz,ott elmondják neked.Azért vannak ott.Sok sikert hozzá!
Akkor lehet hogy egyesével érthetőbb lesz.
GYED-et szeretnék de munknélkülin leszek, mivel még nem vagsyok terhes csak próbálkoztunkde nem jött össze viszont a munkaviszonyom megszünt. Attól még kaphtok?
Sziasztok!
Nagyon nagy segítséget szeretnék kérni.Most keztünk el gyerek projektet és meg is szünt a munkaviszonyom vagyis van még hátra a felmondási isőből 2 hetem de nem szeretném abbahagyni ezt a próbálkozást! Az esetem a következő:
Munkaviszonyom már régóta van; az előzőhelyen 6 év ennél (ahonnan elküldtek) több mint két év és ez folyamatos. A fizetésem az elmúlt két évben nagyon jó volt br 240-270 között volt így a munkanélüli első felében sem(ha az nincs maximalizálva)kapok majd annyira keveset. Kötöttem munkanélüliség elleni biztosítási is és ezt is kapom majd mellette.
Mivel benne vagyok már a baba projektbe kérhetem -e magam passzív táppénzre? igaz még a baba nem jött össze...
Ha a munkanélülin esek teherebe akkor mi jár majd nekem? A kiszámításnál mi számít bele?(biztosítás?)
A munkanélküli az tényleg csak 9 hónapig jár? És ha már terhes vagyok és elfogyott a munkanélüli kifizetési lehetőslgem mit kapok semmit?
Ezeket figyelembe véve és ha még azt is hogy nem GYES-t szeretnék hanem valami GYED-et akkor mennyi időm lenne hogy terhes legyek?
Vagy ehhez már időutazás kellene?
Köszönöm a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Helyes gyerekvállalás avagy mikor van a legjobb idő rá?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Az alábbiak alapján visszamenőleg két hónapra igényelhetem a GYES-t?
- Mi alapján tájékozódhat, ill. milyen útvonalat választhat a cica, ha visszamegy a régi házunkhoz?