Gyerektartás esetén kötelezhet a bíróság arra, hogy számlákkal igazoljam mire költöttem a pénzt? (tudásbázis)
Látogatásnak semmi köze a gyerektartáshoz. Szép is lenne ha ezzel meg lehetne úszni a fizetési kötelezettséget.
Azon csodálkozom, hogy te még nem kérted tőle az elmaradt gyerektartást, mert azt írod 8 havival lóg, visszamenőlegesen viszont csak 6 havit lehet követelni, szóval inkább azt intézd, hogy az elmaradt tartásdíjat behajtsd rajta.
Ha a gyereknek mindene megvan, értsd nincs elhanyagolva, évszaknak megfelelően van öltöztetve, nem éhezik, iskolából sem jön negatív visszajelzés, akkor nem látom okát annak, hogy félj hogy tőled számlával kérjék igazolni, hogy mire költöd a tartásdíjat, főleg azt amit már 8 hónapja nem fizetnek meg neked
Én édesanyám húgát jelentettem be a gyámügyön.
Azóta az apuka utal némi pénzt, de ő maga fizeti be a pénzt az iskolába, megy el a gyerekekkel vásárolni és számlával igazol mindent.
Érdekes utána már newm volt havonta körmös, fodrász, mindig új ruha.
Sajnáltam a gyerekeket és meg kellett lépnem ezt.
Tudom, hogy bosszantó. Lányom soha nem látta a biológiai apja. Soha semmit nem vett neki, nem volt rá kiváncsi, pedig egy ideig együtt vártuk az érkezését.
Annyi a különbség, hogy én nem kérek tartásdíjat.
Baromi nehéz havi 38-ból megvenni neki mindent, mert még pelusos 2,5 éves létére.
Annyi, hogy van már apukája és sokmindenbe segít.
Szerintem az anyának jár. Hiszen ő gondoskodik róla.
Ugyan, hol reális az, hogy valaki nem költ a gyerekeire, hanem inkább csak a pimpillára?
Biztos van olyan is, de az nem hinném, hogy gyakori.
1 gyerek után a fizetése 20%-a
2 gyereknél nem tudom
A gyerektartás nem az anyának jár, hanem a gyereknek. A gyerekek még kicsik, ezért az anyjának kell a gyerekekre költeni.
Nem műkörmökre, fodrászra... (csak példa volt)
Igen,amúgy van törvény által meghatározott összeg,amit az apának kötelező fizetnie,ha esik,ha fúj.
Jövedelem arányos azt hiszem.
Ez nagyon kevés. Egy kirándulás, tanszerek, ruhák, gyógyszerek, vitaminok, élelmiszerek...
most kezdj el gyűjtögetni számlákat 1 hónapig és ha bíróságra kerül a sor, akkor egyből tudod mutatni mennyibe van benne a 2 gyereked.
Ne vicceljetek már, hogy kellene áfás számla erről?
A gyerektartás jár a gyerek után, semmi köze hozzá, mire költi az anya!
Oké,csak leírtam,hogy nálunk hogy van.
Ennyi pénzről tényleg nem nehéz összeszedni számlát:-(
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Panelprogram - Kötelezhetnek rá?
- A volt párom munkáltatója kötelezhet engem arra, hogy a gyerektartás összegét személyesen vegyem át? Számlára nem tud, vagy akar utalni.