Gyenge képességű, de nem fogyatékos ember, akit sehova nem vesznek fel (munka), milyen segítséget kaphat? (tudásbázis)
szerintem se gáz. Nekem is van diplomám, és énis elmennék gyárba ha kéne, probléma nélkül.
Hát igen, az emberekkel való kapcsolata az egyik gond. A másik, hogy semmire nem tanították meg annó, ami egy átlagos embernek természetes. Pl egy krumpli hámozás, vagy ey rántotta. Nem nagyon szeretnék részletekbe bocsátkozni, nehogy magára ismerjen.
Én gyárban dolgozom, és bizony nálunk van olyan, aki igen durván retardált. Egy másik aki kevésbé. És szépen dolgoznak, nem bántja őket senki, az ő pozíciójukban csak a kézügyesség és a kitartás számít.
Oké, nem egy diplomás állás, de pénzt keresni ezzel is lehet, ráadásul ha ügyes az illető gép/vagy sorvezető (vagy ami az adott helyen aktuális :P) lehet, és ott már előnyként értékelik ha tanult az ember, és általában a fizetés is normálisabb.
Sztem nem szégyen gyármunkásnak lenni diplomával sem, de a mai világban takarítani sem gáz, a munka sohasem szégyen!!
Ha az ismerősöd gyenge képességű... annyira nem lehet gáz, ha még diplomája is van. Vagy miben mutatkozik ez meg? Az emberekkel való kapcsolata nem olyan, mint kellene, vagy miben?
További ajánlott fórumok:
- Anyukák, akik "különleges" gyermeket nevelnek (tartósan gondozásra szoruló, fogyatékossággal élő kismanók). Beszélgessünk!
- Kinek jár fogyatékossági támogatás?
- Testi fogyatékosság kizáró ok egy társkereső hirdetésben?
- Átlagos képességű vagyok, mégis dolgozni szeretnék!
- Dolgozott már valaki középsúlyos értelmi fogyatékosok között?
- Értelmi fogyatékos fiatalt nevelők. Ti hogy oldjátok meg?