GYED-en mennyi órában mit dolgozhatok, milyen feltételekkel? (tudásbázis)
Köszönöm szépen. Ez a 2 dologot sosem tudtam megkülönböztetni. Én most főiskolás vagyok és lehet becsúszott egy baba, de még semmi sem biztos. De elvetetni sem én, sem párom nem szeretné,ha úgy alakul.
Mégegyszer köszönöm szépen a választ. :)
lizi, gyest és családi pótlékot kapsz.
kb 36 ezer havonta.
A jogosultsági feltételek fennállása esetén sem jár a szülőnek a gyermekgondozási díj,
· ha bármilyen jogviszonyban díjazás – kivéve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást – ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységét személyesen folytatja, vagy
· ha munkavégzés nélkül is megkapja teljes keresetét, vagy
· ha egyéb rendszeres pénzellátásban részesül (rendszeres pénzellátás: táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, nyugdíjszerű ellátás, baleseti táppénz, hadi-és nemzeti gondozottak pénzellátása, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, időskorúak járadéka, munkanélküliek jövedelempótló támogatása, rendszeres szociális segély, ápolási díj, stb.) A munkanélküli ellátó rendszer helyébe az álláskeresők támogatási rendszere a munkanélküli járadék helyébe az álláskeresési támogatás lépett, a munkanélküli fogalmát pedig az álláskereső fogalma váltotta fel.
· ha a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsődében, családi napköziben, házi gyermekfelügyeletbe) helyezték el, kivéve a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést,
· ha a gyermeket ideiglenes hatállyal a jogosult háztartásából elhelyezték, átmeneti vagy tartós nevelésbe vették, továbbá 30 napot meghaladó időtartamra bentlakásos szociális intézményben helyezték el,
· a jogosult előzetes letartóztatásban van, vagy szabadságvesztés, elzárás büntetését tölti.
A gyermekünk 2 éves koráig kapjuk a fizetéséünk nemtudom hány százalékát, fölösleges visszamenni addig dolgozni.
Persze ez csak azokra érvényes, akinek bejelentett munkaviszonya van.
További ajánlott fórumok:
- Gyes mellett dolgozhatok 8 órában?
- Gyesen lévő anyuka lehet Bt kültagja, illetve napi hány órában dolgozhat a gyermek 1 éves kora után a gyes megtartásával?
- Szerintetek dolgozhat valaki pultosként szakma, képesítés nélkül?Ha, igen, milyen feltételekkel?
- Nagymama GYED-en! Hogyan lehetséges, mi a feltétele?
- Mik a feltételei hogy az apa menjen gyedre, és dolgozhat-e mellette?
- GYED-en lévő kismama AM kiskönyvvel dolgozhat?