Grillezés (beszélgetés)
Mi is "saslikoltunk" tegnap. :-)
Virsli,császár szalonna,gomba,hagyma váltakozva. Lehet még kolbit grillen sütni, csirkeszárnyat, csirkemellet, cukkinit karikára vágva, sült paprika, sült hagyma, krumplit fóliába tekerni és parázsban megsütni. A gombát (ha apró akkor a finomabb) grillezve megsütni...
A gyerekeknek simán virslit és szalonnát szoktam váltakozva felfűzni pálcára, aztán friss paradicsommal eszik amikor készen van.
Ami még nagyon "bejött" az a grillezett ananász, alma. Pácára kis kockáknak váltakozva ráfűztem és egy kevés citromlével meglocsoltam, majd fahéjjal megszórtam és egy pici mézet csurgattam rá. Grillezés után hamar elfogyott... :-)
Mi szoktunk "saslikot" is sütni. Hurkapálcára felfűzve, egy kis hús, kolbász, szalona, hagyma, paprika, gomba, padlizsán, cukkíni,zsengetök, és bármi ami a konyhában fellelhető.
A sorrend olyan amilyen, a lényeg, hogy nagyából egy forma nagyságúra daraboljuk mindent.
Paradicsomot a szára felőli részen, bevagdosod, 4 fele, kb. 1 cm maradjon ami nincs átvágva. A vágásokba fűszervajat tegyél. Vaj, só, bors, oregano (majoranna). Ugyan ezzel a fűszeres vajjal leheletnyi vékonyan megkent alufóliába betekerve, mint egy batyu, megsütni. Isteni.
Hasonló képpen lehet burgonyát is készíteni, de az oregano helyett inkább kömény, pertezselyemzöld, törtpaprika.