Gorgonzolás körtés csirkecomb recept
A Gorgonzolás körtés csirkecomb hozzávalói:6 combfilé
2 közepes méretű lilahagyma
2 db keményebb körte
2 rövid vagy egy hosszabb szál friss rozmaring ág
Só, bors
Olívaolaj
15 dkg gorgonzola
A Gorgonzolás körtés csirkecomb elkészítési módja:
A húst sózzuk és borsozzuk. A lilahagymákat negyedeljük, a rozmaring leveleket meg vágjuk durvára. Egy serpenyőben, hevítsük fel az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát pár pillanatig süssük. Tegyük a húsok mellé a negyedelt hagymákat és szórjuk meg az egészet a rozmaringgal. Vegyük nagyon alacsonyra a lángot és a serpenyőt fedjük le. Így süssük/ pároljuk puhára a húst. A serpenyő tartalmát tegyük át egy sütőedénybe és a felnegyedelt vagy nyolcadolt, magházától megtisztított héjas körte gerezdeket is tegyük a sütőbe grill fokozatra. Süssük így 10 percig, míg a körték élei karamellizálódnak. Közben a sajtot morzsoljuk közepes darabokra és szórjuk a húsos körtére sütési idő felénél. Melegen tálaljuk, ekkor a hús már omlós, a sajt olvadós, a körte meg még roppanós!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2016. nov. 12. 09:25
A gorgonzolás körtés csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.