Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gorgonzolás körtés csirkecomb recept

Gorgonzolás körtés csirkecomb recept

A Gorgonzolás körtés csirkecomb hozzávalói:
6 combfilé
2 közepes méretű lilahagyma
2 db keményebb körte
2 rövid vagy egy hosszabb szál friss rozmaring ág
Só, bors
Olívaolaj
15 dkg gorgonzola


A Gorgonzolás körtés csirkecomb elkészítési módja:
A húst sózzuk és borsozzuk. A lilahagymákat negyedeljük, a rozmaring leveleket meg vágjuk durvára. Egy serpenyőben, hevítsük fel az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát pár pillanatig süssük. Tegyük a húsok mellé a negyedelt hagymákat és szórjuk meg az egészet a rozmaringgal. Vegyük nagyon alacsonyra a lángot és a serpenyőt fedjük le. Így süssük/ pároljuk puhára a húst. A serpenyő tartalmát tegyük át egy sütőedénybe és a felnegyedelt vagy nyolcadolt, magházától megtisztított héjas körte gerezdeket is tegyük a sütőbe grill fokozatra. Süssük így 10 percig, míg a körték élei karamellizálódnak. Közben a sajtot morzsoljuk közepes darabokra és szórjuk a húsos körtére sütési idő felénél. Melegen tálaljuk, ekkor a hús már omlós, a sajt olvadós, a körte meg még roppanós!


Kategória: Húsételek receptjei


A gorgonzolás körtés csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook