Göngyölt karaj sajtmártással recept
A Göngyölt karaj sajtmártással hozzávalói:8 szelet karaj
1 fej lilahagyma
8 szelet bacon
parasztkolbász
só
bors
A sajtmártáshoz:
6 dkg vaj
6 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg füstölt sajt
10 dkg reszelt sajt
só
bors
A Göngyölt karaj sajtmártással elkészítési módja:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Minden húsra karikára vágott lilahagymát, 4-5 karika parasztkolbászt, kevés reszelt sajtot teszünk, majd felgöngyöljük. Bacon szalonnával körbetekerjük és tepsibe tesszük. A tepsit alufóliával lefedve a sütőbe tesszük és kb 30-35 percig sütjük. Az alufóliát levesszük, a szaftjából kanállal kiveszünk egy kisebb edénybe a mártáshoz (csak egy keveset hagyunk a húsok alatt). A húst visszatesszük még 10 percre, amíg a szalonna szépen megpirul rajta. A mártáshoz a szaftos edénybe tesszük a vajat, felforrósítjuk és elkeverjük benne a lisztet. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejet, végül a reszelt sajtot és füstölt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A hozzáadott tejtől függ a sűrűsége.) A tekercseket a sajtmártással és krokettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 23. 17:49
A göngyölt karaj sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.