Gombaropogós vagy krokett recept
A Gombaropogós vagy krokett hozzávalói:30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
fűszerek
2 db tojás
2 db zsemle
1 cs.petrezselyem
só, bors
panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj sütni
A Gombaropogós vagy krokett elkészítési módja:
A hagymát az olajon megpirítani, a gombát apróra vágni és azt is átpirítani. Fűszerezni, majd lepirítani (zsírjára sütni). Amikor kész, kihűteni, beleütni a tojásokat, vegeta, só, bors, áztatott zsemle, alaposan összekeverni, majd a szokásos módon panírozni. Bő, forró olajban kisütni, friss zöldségekkel tálalni.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. márc. 30. 21:57
A gombaropogós vagy krokett elkészítési módja és hozzávalói.