Gombafánk recept

A Gombafánk hozzávalói:
30 dkg gomba
petrezselyemzöld
hagyma,
zsiradék

bors

besamelhez:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
+ 2 tojássárgája

panírozáshoz:
liszt
tojás
morzsa


A Gombafánk elkészítési módja:
A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk és petrezselymes, hagymás zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben besamelt készítünk a hozzávalókból. Még melegen összekeverjük a párolt gombával, hozzáadjuk még a 2 tojás sárgáját és addig melegítjük, míg az egész egy kemény masszává áll össze. Jól kihűtjük, lisztezett deszkára borítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva forró zsiradékban kisütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombafánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook