Gombafánk recept
A Gombafánk hozzávalói:30 dkg gomba
petrezselyemzöld
hagyma,
zsiradék
só
bors
besamelhez:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
+ 2 tojássárgája
panírozáshoz:
liszt
tojás
morzsa
A Gombafánk elkészítési módja:
A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk és petrezselymes, hagymás zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben besamelt készítünk a hozzávalókból. Még melegen összekeverjük a párolt gombával, hozzáadjuk még a 2 tojás sárgáját és addig melegítjük, míg az egész egy kemény masszává áll össze. Jól kihűtjük, lisztezett deszkára borítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva forró zsiradékban kisütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. jan. 12. 20:05
A gombafánk elkészítési módja és hozzávalói.