Gluténmentes kókuszos-csokis muffin recept
A Gluténmentes kókuszos-csokis muffin hozzávalói:1 csésze quinoa liszt
1 csésze hajdina liszt
1 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette)
3 ek lenmagliszt
3 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/4 tk vanília
1/3 csésze kókuszolaj
4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű)
1/2 csésze kókuszreszelék
1,5 csésze víz
A Gluténmentes kókuszos-csokis muffin elkészítési módja:
Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, kakaót. Majd keverd hozzá a kókuszreszeléket és a kókuszzsírt. Majd végül a vizet adagold apránként és figyeld a tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze. Majd egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt -12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb. 20-25p)
Nem szeretem a nagyon édes dolgokat. Igazából ez a muffin is cukormentes – mert csak datolyacukrot használtam hozzá, ami valójában aszalt datolya őrölve. Ez a muffin nekem nagyon nagy kedvenc lett, mert a hajdina liszt és quinoa liszt jellegzetes íze a kakaóval számomra nagyon ízletes eredményt adott:) Kávé és keserű csokoládé kedvelőknél ez a muffin előnyben:)
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. febr. 1. 06:14
A gluténmentes kókuszos-csokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.