Gesztenyés fincsi tekercs recept
A Gesztenyés fincsi tekercs hozzávalói:A kakaós lapokhoz
200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej
A töltelékhez
250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum
A tetejére
50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A Gesztenyés fincsi tekercs elkészítési módja:
A töltelék hozzávalóit kikeverjük. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést. Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket. Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. márc. 18. 13:06
A gesztenyés fincsi tekercs elkészítési módja és hozzávalói.