Gesztenyés csillag recept

50 dkg felengedett fagyasztott gesztenyemassza
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
1 narancs
6 dkg liszt
segédeszközök: robotgép, habzsák nyomófejekkel
A Gesztenyés csillag elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, és összedolgozzuk. Belereszeljük a narancs héját, belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát. Miután alaposan összedolgoztuk, hozzákeverjük a lisztet is. 2-3 alkalmas tepsit sütőpapírral kibélelünk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kiválasztjuk a nyomófejek közül azt, amelyikkel a legnagyobb csillagokat lehet formázni, és ráillesztjük a zsák végére. A zsákba kanalazzuk a tésztát, majd megrázogatjuk. Befogjuk a zsák alját és a felső végét, hogy tömörítsük. Egymástól ujjnyi távolságra csillagokat nyomunk a sütőpapíros tepsikre, s kb. 12 perc alatt megsütjük őket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. okt. 3. 21:07
A gesztenyés csillag elkészítési módja és hozzávalói.