Gesztenye alagút recept
A Gesztenye alagút hozzávalói:2 dkg zselatin
1 dl víz
35 dkg gesztenye
5 dkg porcukor
4 dl tejszín.
A Gesztenye alagút elkészítési módja:
Vékony piskótát sütünk (kakaósat). A piskótát belefektetjük egy őzgerincfor-mába. Az egyik oldalából úgy vágunk le, hogy a megtöltött piskóta tetejét befedjük, mint egy tető. 2 dkg zselatint 1 dl vízben áztatunk, 10 dkg gesztenyét az őzgerinc hosszúságára kisodorjuk vizes kézzel. 25 dkg gesztenyét 5 dkg porcukorral, 1 rum aromával elkeverünk. 4 dl keményre vert tejszínbe belecsorgatjuk a zselatint, majd a gesztenyéhez keverjük. A tejszínes gesztenye felét rátesszük a piskótára, ráhelyezzük a rúddá sodort gesztenyét, majd erre, a tejszínes gesztenye másik felét. A levágott piskótacsíkkal befedjük a gesztenyés tölteléket. Betakarjuk, hűtőbe tesszük és ha megdermedt, tálcára borítjuk és csokimázzal bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: sucika17, 2008. jún. 5. 13:49
A gesztenye alagút elkészítési módja és hozzávalói.