Gerincproblémával milyen gyakorlatokkal lehet megszabadulni a sülyfeleslegtől? (tudásbázis)
Hú köszi, ezeket a tippeket! Neked ezektől nem fáj a derekad meg a gerinced?
Egyébként mennyit szoktál belőlük csinálni sorozatban?
Hát ez kicsit más, azért leírok néhány gyakorlatot, majd eldől fáj -e esetleg...
Háton fekve jó deréklazító, ha a kezed összekulcsolod a tarkód alatt, a hasadhoz húzott térdeidet és jobbra-balra átfordulsz, nekem ilyenkor jókat ropog a gerincem. A másik ugyanilyen alaphelyzet a feneked próbálod hintázó mozdulattal emelgetni, tehát a térded megpróbálod közelíteni a mellkasodhoz, remélem érthető. Ez a hasizmod is dolgoztatja.
Hátonfekve a felfelé nyújtott lábakkal csinálhatsz terpeszt a levegőben, a belső combot és hasat erősíti. Hasonló ha az egyik lábad nyújtva a levegőben az ellenkező láb oldal irányba a földre letéve.
Fekve még mindig u.e. az alaphelyzet a lábadiddal úgy csinálsz, mintha ülnél és a könyököddel próbálsz közelíteni a jobb, majd bal térdhez (ellenkező könyökkel).
Fekszel, lábaid félig behajlítva terpeszben megemeled a tested és popót úgy hogy egyenes vonalban legyenek.
Hasonfekve kinyújtott kézzel és lábbal, egyszerre megemeled a végtagjaidat és kitartasz, ez a gerinced és popót erősíti.
Oldaltfekve, könyökölsz a felső lábad emelgeted kb 90 fokban egyenes lábbal. Ennek a változata, ha a felső lábad átteszed az alsó felett, talpad a földön, az alsót emelgeted, ez is belső comb.
Én még szoktam ilyenkor azt is csinálni, hogy a felső lábammal vízszintas vonalakat húzok előre-hátra, ez popó és comberősítő.
Négykézláb "kutyapisilős" gyakorlat, könyökeidre támaszkodsz, az egyik lábad félig behajlítva kiemeled oldalt minnél vízszintesebben és aprókat körzöl vele, ez elég kemény, jó popóra és a csípőd is megérzed. Hasonló klaszzikus u.e. az alaphelyzet az egyik lábad emelgeted az ég felé, a talpad vízszintesen álljon, fölfelé tolsz a talppal, ez is jó kis popógyakorlat.
Felkelsz, letérdelsz, a kezed összekulcsolva a tarkódon, te egyenes testtel hátradőlsz kicsit lassan, majd vissza egyenes állásba, ez has, popó, comb.
Állva terpeszbe állsz, talpad kissé kifelé és rogyasztasz, ez nehezíthető úgy, hogy lábbujjhegyen csinálod. A kitörések is jók, az egyik lábbal kilépsz és rogyasztasz, amennyire tudsz, ezt lehet hátrafelé is, ez is combra, popóra jó.
Hát hirtelen ennyi én ezeket szoktam a gerincemre és egy kis formálásként csinálni, ha valami nem tiszta majd átfogalmazom.
Nem tudom, milyen problémád lehet, nekem hajlott a gerincem, magyarul kissé púpos vagyok, ezért hanyattfekve, négykézláb, oldaltfekve szoktam gyakorlatokat végezni.
Ha neked is ilyen problémád van, tudok pár gyakorlatot.
További ajánlott fórumok:
- 2013 nyarára jó pár kilótól megszabadulok
- EXTRÉM túlsúlytól megszabadulni vágyók
- Május 16: Kezdjük a fogyit! Akik megszabadulnának pár kg-tól!
- NAGY túlsúlytól megszabadulni vágyók
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Elpirulástól való félelem, eritrofóbia. Megszabadulnék tőle, de hogyan?