EXTRÉM túlsúlytól megszabadulni vágyók (beszélgetés)
Ugye, hogy segít valamit?
És ha kicsit változtatsz még a kajáláson és kicsit többet mozogsz (írom ezt úgy, hogy nem emlékszem már rá, hogy hogy eszel és mennyit mozogsz), akkor még inkább megy a fogyás...
Vitamin mindenképpen érdemes szedni mellé nehogy tápanyaghiányod legyen.
Én most halkapszulát, krómot, vasat, c vitamint és d vitamint szedek.
A vas nagyon "bejött" már nem vagyok oylan fáradt, mint korábban.
Igen, tudom, de nekem semmi nem volt.
Sokan azt mondják, hogy azért, mert jól eszek a gyógyszer mellett.
Nem tudom....
Szerintem nagyon fontos, hogy mindenki magához képest próbálja kihozni magából amit lehet-közhely, hogy ne viszonyítgassuk másokhoz magunakt, de gyakorlatban én úgy tapasztalom, hogy kevesen tudják csak önmagukat szemlélni.
Nekem onnnantól lett könnyebb, mikor kimondtam magamnak, hogy a msotnai éeltformám mellett max 3-4 heti sport jön össze, több nem, és ezt igyekszem tartani.
:)
Nem is kell annyira szupernek lenni. Mindenki kedve, ideje, teherbírása szerint. A lényeg, hogy nem kell hozzá semmi. Csak idő.
Meg picit más is, hogy változatos legyen.
Egy felnőtt ember 1 óra alatt 4-5 km-t tud megtenni.
Egy jó kis túra, napi 20-30 km. :)
Szerintem az sem lehetetlen.
Én hetekig csináltam, csak unatkozok közben, az a bajom.
Nem lehetetlen!
Olvastad, hogy nekem mennyi idő 10 km-t megtenni?
Az nem olyan vészes, de közel nem éget el annyi kalóriát, mint a fele annyi bicajozás.
Ezt minden nap megteszed, vagy hetente 3-4 alkalommal???
Mert minden nap 11-12 órát, én csak napi átlagban a 10 órával számoltam, szóval hogy minden nap egy éven keresztül... abban a cikkben van valami csúsztatás!
De attól mi még gyalogolunk, csak azért hoztam elő ismét, mert először el kezdtem magamban, saját magam teljesítményét leszólni!!
Nem kell annyi hozzá!
Én is szoktam begyalogolni a munkahelyemre, ami 10 km. Ezt a távot 1,5 óra alatt teszem meg. És nem megyek gyorsan. Inkább csak az a baj, hogy reggel még el is idnulok úgy fél órával előbb, de délután már nincs kedvem, mert sietek haza.
Ha jó a cipőd, akkor nem gond ekkora távolságot megtenni, mert ha az én tempómat nézzük, akkor 2 óra alatt meg lehet tenni simán a 15 km-t. Tehát, reggel 1 óra és délután 1 óra.
Ha nem fél 7-re járnék, akkor minden reggel gyalogolnék, de így is 4-kor kelek minden nap, nem akarok még előbb.
Én hetente 2x járok aerobicozni és most, hogy jó idő van heti minimum 80 km-t bicajozok, azaz kb. 8 órát. Sajnos a sétám, csak napi 20 perc kb. Ezt ebéd előtt szoktuk csinálni a kolléganőmmel:DDDD
Erről beszélek én is!
Hogy az első órában még csak-csak te is meg tudod csinálni, de a 4. órában, már meglehet, hogy nem lesz meg ez a táv...és a következő napon is, és végig egy éven keresztül minden nap, minden órában... A szervezet előbb utóbb kiköveteli magának a pihenést!
Megnéztem a saját átlagos sebességemet,3,8km/óra gyaliglásnál. De még így is napi 4 óra gyaloglás minden nap.
Nem hiszem, hogy erre minden nap van ideje valakinek.
Ma én is valami hasonlót akarok főzni, de nem egészen azokkal az arányokkal, amit a klasszikus káposzta leves recept ír.
Én csak úgy nevezem, hogy "mindent bele, amit a nyuszi megeszik"! És max. csak 2 napra való adagot!
Ezt írtam tegnap:
Vissza számoltam:
- 1 év alatt (= 52 hét): 5800 km
- 1 hét alatt 111 km
- 1 nap (átlag!) 15-16 km!!! Szép teljesítmény!
Jár az agyam, és nem tudom elhinni! Ez így, ahogy a cikkben írták, hogy semmi mást nem tett, az így nem lehet igaz!
Hiszen az az ember, akinek 45 kg súlyfeleslege van, a napi (és minden nap!!) 15-16 km-t legyalogolni, hogyan képes??? Naponta mennyi óra alatt tudja azt megtenni???
Ha 10 óra alatt legyalogol 15-16 km-t, elindul otthonról reggel 6-kor, megállás nélkül!! gyalogol 10 órán át, hazaér délután 4-kor!!! és másnap és harmadnap és 365 napon át megteszi ezt!!! Kétlem!
Persze ez nem jelenti azt, hogy a továbbiakban bárkit is lebeszéljek a napi gyaloglásról!
Én magam is ezt a mozgást csinálom, csak azért írtam ezt ide, hogy ne legyen bűntudatunk, ha mi magunk nem vagyunk annyira szuperek, mint a cikkben szereplő illető!! :)))
További ajánlott fórumok:
- 2013 nyarára jó pár kilótól megszabadulok
- Május 16: Kezdjük a fogyit! Akik megszabadulnának pár kg-tól!
- NAGY túlsúlytól megszabadulni vágyók
- Elpirulástól való félelem, eritrofóbia. Megszabadulnék tőle, de hogyan?
- Egy óvodai problémától, a fejtetűtől hogyan lehet megszabadulni hatásosan?
- Nyáron csak extrém hidegben vagyok hajlandó zárt cipőt...