Géppel aszalt gyümölcsök téli tartósítása, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? (beszélgetés)
köszönöm a válaszodat!:)
mennyit fogyaszt a géped, és hangos?
Fagyasztást kizárom, mert így is tele van a fagyasztó.
Befőttet, lekvárt is szoktunk eltenni, de ezekbe kell még plusz cukor a gyümölcs cukortartalma mellé, ezért gondoltam az aszalásra.
A rizsszemes dolgot köszönöm! A száraz, hűvös hely evidens volt nálam is, csak valahogy bennem van a kisördög... a boltiakat tuti lekezelik valami tartósítószerrel, hogy elálljon a gyümölcs.
Tervezem, hogy vegyek aszalógépet, mert a Kislányom szereti az aszalt gyümölcsöket, és elég borsos az áruk, mivel van kertünk, így a gyümölcs "ingyen" lenne.
De nem tudom, hogy az így készült aszalt gyümölcs eláll e télig, vagy záros határidőn belül el kell fogyasztani, a boltiakat gondolom valamivel lekezelik mielőtt csomagolnák...
Megéri-e egyébként venni gépet, sokat fogyaszt, babrás-e ezzel az aszalás, minden tapasztalatot várok egyébként, illetve milyen fajtájút érdemes venni?
Annyit már kisilabizáltam, hogy hőfokszabályozósat érdemes, illetve amit lehet bővíteni újabb tálcákkal később, nekem fontos szempont lenne, hogy ne foglaljon nagy helyet.
Milyen típusúakat tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Anyukám a barackot betette egy jól záródó üvegbe, mellé páramentesítőnek rizsszemek vászonba varrva, oszt csók!
Ami még jó lehet: vákuum, fagyasztás.
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- Nespresso kapszulás kávégéppel kapcsolatos vélemények
- Mosogatógéppel kapcsolatos kérdéseim lennének, tudtok válaszolni?
- Tapasztalatokat várok Mosó-Szárítógéppel kapcsolatban.
- Tudna valaki segíteni?(Számítógéppel kapcsolatos gond)
- Felültöltős mosógéppel kapcsolatban tud valaki segíteni?