Generalizált szorongás, ilyen vagy hosonló poblémákkal kűzdők hozzászólását várnám! (beszélgetés)
szia!
én csak gratulálni szeretnék, mert te vagy azon kevés emberek egyike, akik nem rögtön a gyógyszerhez nyúlnak, ha szoronganak.
igazából nehéz leírni, nálam hogy jelentkezik a szorongás (nálam is generalizált, de én szedek bogyókat)
nálam inkább a gyomortájon és a szívemben jelentkezik...
körül tudnád írni,mit is érzel a szádban? mert én ott nem szoktam semmit érezni, így elképzelni sem tudom (max a torkom összeszorul, de ez nem ugyanaz)
Elképzelhető, bár azt hittem több embert fog érinteni ez a fórum,hála nem ...de már nem naon ikrálnak:S
Leveledre midnjárt válaszolok.:)
Annyi h a pszcihiáter irhat fel gyógyszert a pszcihologus meg nem.Meg van vmi eltérés a végzettségükkel kapcsolatban is.
ennyi!!
az igazat kell mondani,lehet h irna vmi más gyógyszert..én citopramot szedtem fél évig,napi fél szemet,de helyre jöttem tőle hála Istennek, bár a gyógyszer az csak segit,és nem old meg semmit.
neked depressziód,generált szorongásod meg szoc fobiád van igaz, ha jol emlékszem?!
akkor sza.t sem ér:S
és akkor mi lesz,kell még menned?
ez igaz, viszont eddig még mindig szólt, mikor érezte,hogy baj van, kért ,hogy vigyem be a kórházba. Azt szeretném igazán tudni, hogy amikor olyan mindenki hagyjon a francba hangulat van, akkor mi az a viselkedés amit szivesen vesztek.
Figyelem elterelés, mély hallgatás, beszélgetés a problémákról, vagy bármiről csak arról nem.
Ülök nála, próbál mosolyogva csevegni, de látom,hogy nincs jól, de nem akar beszélni róla, ilyenkor mit csináljak?
Az a baj, h a gyógyszer csak egy plussz ami segit kijönni a betegségből,magától sajnos nem fog megoldódni.Én is arra kersem a választ, h mivel tudnám elérni,h soha többé ne jöjjön elő,és min. ilyen szinten le tudjam élni az életem.
-sport (rendszeres)
-jóga
-légző gyakorlatok
-relaxáció
-társaság
-és min. 1 ember aki "mindig" melletted van
Ezek azok a dolgok,amik sztem segithetnek. :)
sziasztok, remélem nem baj, hogy csatlakozom. én egy kicsit más oldalról látom a dolgokat. nálunk nem én vagyok beteg, hanem egy családtagom.
Az hogy sajnos gyógyszerre a depi. bizonyos formáinál szükség van az tény, ugyanis néha fizikális oka van, ha az bizonyos boldogsághormon nem termelődik.
Én inkább abban kérném a véleményeteket, hogy hogyan tudnék segiteni, aZ hogy mellette vagyok, hogy vigyázok rá, orvoshoz viszem az természetes.De sajnos vannak olyan időszakok, mint a mostani is,hogy bezárkózik és nem enged senkit a közelébe, és látom,mert jól ismerem, hogy egyre jobban elmerül a betegségben.
hagyjam, vagy segitsek erőszakkal, tudom,hogy magától nem fog javulni, mert már többször átestünk ezen. Általában már akkor kér segitséget, amikor nagy a baj, addig hárit, tagad, minden rendben stb.
Nektek mi az ami ilyen esetben jól esik attól, akitől segitséget kaphattok. Bólogatni, ellenkezni?
Most néztem, h hol laksz (Győrbe)..ha Miskolc vagy környékén lakó lettél vna, akkor tudtam vna ajánlani egy nagyon jó Dr.-nőt . Én március környékén voltam előszőr..és mára már azt mondhatom (nem kis örömmel):)) h lassan 100%-os vagyok. Na jó 100 nem, mert sose voltam, de 90:)
A lényeg h ugyan úgy tudom élni a hétköznapjaimat,mint a betegség előtt,és ugyan úgy tudok örülni mindennek.
További ajánlott fórumok:
- Ide írj, ha máshoz nem tudsz hozzászólni!
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Hogy múlasztható el egy generalizárt szorongás, ami pánikbetegségi tünetekkel jár?
- Aki szed/szedett Citapramot generalizált szorongásra....
- Erős generalizált szorongás leküzdése csak gyógyszerrel lehetséges?
- Terhesség, szülés generalizált szorongással és egy kis pánikkal