Gáztűzhelycsere előtt ... (beszélgetés)
Nem a villanyórától szoktak plusz vezetéket húzni, hanem a biztosíték táblától.
Egyébként panelban nem szabad a falakat vésni, mert gyengíti a szerkezetet, azaz keresztbe nem, hosszába igen.
Elvileg nem lehet a gépeket hosszabbítóról használni, csak dugaljról.
Nemcsak az óráról van szó!
A lényeg, hogy milyenek a vezetékek, illetve a háznak mennyi az össz. kapacitása.
A paneleknél általában az a probléma, hogy a hálózat nem bírja a plusz terhelést.
Lehet ilyen-olyan vezetékeket húzni, egy elosztóra rákapcsolni több eszközt, max. leég a falban a vezeték.
Én jobban szerettem a gázsütőt;)
Elektromos kütyüknél, nem csak a vezeték a lényeg, hanem az, hogy hány amperos az óra. Ha kicsi az amperszám, akkor hiába a plusz vezeték.
FI!
20 amperig ingyen bővítik az órát!
Csak be kell adni az igényt.
20 amper felett pedig 5 eFt/A, de ennyi nem kell egy sótőhöz.
A legszebb sütiket a villanysütőben lehet sütni!
Ha az óra bírja, ki lehet húzni egy saját vezetéket a tűzhelyig - kábel sínben!!! Az nem egy nagy költség és gyors megoldás is!
Persze, azt is figyelembe kellene venni azt is, hogy milyen a vezeték az óráig!!!!
Én még nem láttam olyan gázsütőt, amin hőfokok lettek volna, csak olyat, ami 1-8 ig fokozat jelölés van.
Amit én úgy szoktam használni, amikor volt, hogy a 8-as 250 fok, a 4-es a 180 fok, így kb. be lehet lőni a megfelelő hőfokot. AZ semmiképp nem jó, ha a 4-es fokozatnál nem melegebb a 8-as.
Csak egy infó a kombinált tűzhelyhez,,nálunk a szomszédasszony szintén ezt mondta ,,azért nem vett villanysütőset.
Mi ugyan nem gondoltunk erre ,,de semmi baj nincs vele.
Kérdezz esetleg a házban ,,hátha van valakinek.
Amúgy a gázsütős sem rossz,,mindig olyanom volt,,vettem egy sütő hőmérőt,,ezzel tényleg lehetett tudni hány fokos.
Bőven nagykorú Z.n.s.i tűzhelyünk, lassacskán cserélni kellene. Sütője sosem volt tökéletes. Mivel a sütője is gázzal működik elvileg nem hőszabályozós, de valami nyilacska mutatot 1-6 fokozat között. (4-nél tovább akkor sem ment, ha 1-2 óráig maximumon égett. Lehet ez gáz fűtőérték, vagy bármi.)
Nem sok "hőszabályozós" tűzhelyet látok, ami van kb. 120 eFt-tól. A "mezei" 65-90 eFt között. Spóroljak még egy kicsit, vagy esetleg kockáztassak a szabályozó nélkülivel?
Köszönettel venném, ha van valakinek tapasztalata "mezei" gázsütőről megosztaná.
Azért lenne lényeges, mert kelt tészta/piskóta jellegű tésztáknál fontos a hőmérséklet. (Legalábbis nekem.)
Kombinált tűzhely sajnos nem jöhet szóba, nincs elég amper, vagy mi. Nem ajánlja villanyszerelő, mert közel 50 éves panel alu vezetékkel.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Fekete gáztűzhelyet hogyan tisztítjátok?
- Alsósütésű gáztűzhelyben hogyan tudok kenyeret sütni?
- Mi lehet a gáztűzhely sütő részének a baja?
- Gyermekbiztonsági eszközöket keresek! 50 cm széles gáztűzhelyre szeretnék magasítót, tudja valaki hol lehet ilyet beszerezni?
- Új gáztűzhely kisebb alapterületű mint a régi. Honnan lehet fa alapzatot venni hozzá?