Gáz van a könyvelőmmel. Segítsen valaki!! (beszélgetés)
Felelőtlen voltál, de nagyon.Így nem hagyunk vállalkozást parlagon.Nem tudod, hogy februárban bement-e a bevallásod?Miért nem kérdeztél akkor rá???? Elvégre TE vagy/voltál a vállalkozó?!
Mellesleg egy JÓ könyvelő aranyat ér.....
Tündikém, én egészen két évvel ezelőttig a betegségem kezdetéig a saját könyvelőirodámat vezettem. Több felelőtlen könyvelőtől átvett dolgot is kellett rendeznem, de elolvasva a helyzetedet, szerintem itt sajnos többről is szó lehet, ha ennyire nem adja át a dolgokat és bujkál előled.
Nem akarlak ijesztgetni, ezért inkább nem is részletezném. Ha Te nem tudsz utánanézni a dolgaidnak neten a NAV-nál, bizony minden hatalmas meglepetést megelőzendő be kellene menned a NAV-hoz. Én bizony előbb mennék oda, mint a rendőrségre. És bizony sírjál ott életem, de nagyon..szemed töröl, töröl, zsebkendő kicsavar és kezded elölről.
Nagyon kellene, hogy ott legyen valamilyen előzménye annak, hogy Te szerettél volna ebből a csávából kikerülni, vagy rendezni. Ne félj, majd ők a sarkára lépnek. Ki tudja, hogy a vegetáló vállalkozásodból nem csinált-e számlagyárat.Valami nagy gáz van ott életem, hidd el nekem!
Ez nem lesz sima ügy, az biztos, ezért jobb lenne, ha elébe mennél a dolgoknak.
Ha viszont nem volt szerződésed, esetleg még abba is belementél, hogy feketén(számla nélkül) dolgozzon neked, akkor nagyon nagy kaki van a palacsintában.
Fogom figyelni a fórumot, de írhatsz privit is, amiben tudok, segítek neked!!! Tessék elkezdeni pozitív dolgokat mantrázni!!! Segítségre van szükséged!!
Szia!
Van írott szerződésed vele a könyvelésről?
Ha igen, irány a rendőrség, feljelentés a pontos történtekkel. A feljelentés másolatával már írhatsz kérelmet a hatóságok (önkormányzat+NAV) felé, hogy tekintettel a könyvelőd szerződésszegésére és nullás forgalmadra, ne bírságoljanak.
Ha van e-mail címe a könyvelőnek, én még írnék egy levelet neki, hogy amennyiben x napon belül nem veszi fel veled a kapcsolatot és nem küldi el a bevallások leadása után érkező pdf nyugtát a mailedre, feljelented és hatóságilag fogod a papírjaidat visszaszerezni. Vagy talán biztosabb egy sms a mobiljára, tömören a feljelentés tervét is megemlítve.
Kemény ügy, sok erőt kívánok hozzá.
Hát bocs, de nagyon naív voltál.És senkit se tudtál volna megkérni, hogy megnézd ügyfélkapun keresztül?
Ezeket lépten nyomon ellenőrizni kell...
Hát szerintem a büntetést nem fogod megúszni szerintem.
Amúgy mostanában sok a kontár könyvelő.
Sziasztok! Nagyon kétségbe vagyok esve. Segítsetek!!!
Egyéni vállalkozó voltam. Már több mint 2 éve nincs egy ft bevételem sem a vállalkozásból. Vissza akartam adni, de a könyvelőm mindig lebeszélt. Tavaly októberben mégis úgy döntöttem, befejezem. Beadtam a helyi okmány irodába az igazolványt, ott viszont közölték, hogy ez már nem így megy, az ügyfélkapun keresztül ki kell tültenem egy nyomtatványt, és online elküldeni nekik. Kértem a könyvelőm segítségét, mivel akkor pont nem volt netem, sem gépem. (Nem egy városban lakunk, telefonon értekezünk, amióta megszültem) Ő megígérte, hogy pár napon belül elintézi. Kértem, hogy 2011-el tegyünk már pontot a vállalkozás végére. Ő készséges volt, mindent megígért. Teltek a hónapok, és akárhányszor rákérdeztem, mindig volt valami kifogása, miért nem intézte még el. Januárban meguntam, és egy ismerős segítségével, fél nap alatt, programok hadát letöltögetve, de sikerült elküldeni a kért nyomtatványt. Ekkor én ismét szóltam neki, hogy megjött az írásbeli válasz is, hivataloasn 2012 jan 20-án megszűnt a vállalkozásom. Kértem, hogy intézze a többi teendőt. Ő ismét megígérte, hogy mindenhová beadja a szükséges záró bevallásokat, összerakja a cuccomat, és majd megyek érte.
Múlt héten kaptam az önkormányzattól egy levelet, hogy nem érkezett be máj 31-ig az iparűzési adóhoz szükséges bevallásom, és hogy több százezres bírságra is számíthatok. Nagyon meglepődtem. Hívom a könyvelőt, nem ért rá, megígérte, hogy küldi postán, írjam alá, és vigyem be. Hívom a pol. hiv, mondom nekik, mit is mondott a könyvelő, és azt is hogy már januárban megszűnt a vállalkozás. Kiderült, ők semmit nem tudnak(adó csoport), és közlik velem, hogy biztosan bírság lesz belőle, mert nem néhány napot, hanem hónapokat késtem. És hogy akkor a záró bevallást, és változás bejelentőt is vár tőlem, mondjuk tegnapra. Hívom a könyvelőt, semmi. Napokig nem vette fel a telefont, pedig a család összes, létező telefonjáról hívtuk. Még mindig nincs bevallásom, minden holmim nála van, máshoz sem tudom vinni. És bújkál előlem. Utoljára pénteken tudtam behúzni a csőbe egy számára ismeretlen számmal, magyarázatot nem ad semmire, azt ígérte, hogy majd megcsinálja és küldi. De azóta már megint men veszi fel a telefont. Segítsetek!! Én gyed-ből nem tudok bírságot fizetni, és a legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudom rávenni arra, hogy működjön együtt. Mit tehetek??????Egyáltalán kifizettethetem vele a kapott bírságot? Hol tudom feljeleneni, bejelenteni, hogy nem végzi el amit vállalt? Mit tudok én ilyenkor tenni?? Már abban sem vagyok biztos, hogy a NAV-hoz február 20-ig beküldte a bevallásom. Bár évek óta nullásat küld.