Gasztroenterológia?Hallott már róla valaki?Hol, mennyibe kerül, mit vizsgálnak? (beszélgetős fórum)
Hát kellőképpen fájt. Tulajdonképpen az volt a bajom, hogy iszonyat görcsölt a hasam, és hasmenésem volt. Mindenesetre elég herce-hurca volt, mire kiderült. Először azt hitték,hogy valami fertőzés. De nem múlott el diétára se. Utána jött székletvizsgálat, semmi. A háziorvos már azt mondta, nem e idegi alapon van. Jellemző, ha nem tudják , akkor ezt mondják. Aztán elküldött végül a gasztroenterológiára, hogy vizsgáljanak ki e téren is, bár nem tartotta valószínűnek. Megtükröztek, és akkor látták, hogy tele van fekéllyel az egész vastagbél. De hál Istennek kiderítették.
köszi, jól vagyok. De én úgy tudom, ebből nem lehet meggyógyulni. Vannak aktív és passzív időszakok. Nekem most a passzív van, tehát tünetmentes. De bármikor előjöhet. Remélem, nem mostanság.
egyébként fáj a vastagbél gyulladás?hogy vetted észre?
aranyos vagy,én sose gyógyulok meg..nekem lassu colonom van,ami azt jelenti hogy 21mágnesgolyót lekellet nyelnem ami 3nap után szinte semmit nem mozdult meg a beleimben,így 2lehetőségem volt:vagy műtét amire 10%esély hogy jobb elsz vagy magam kikisérletezem..utóbbi jött be tök véletlenül az edzőm ajánlotta a szűztea kapszulát amit kb 3éve szedek és megoldódott a problémám 23év után..orvos nélkül és műtét nélkül mert ők nemtudtak segíteni..ennyit az orvosokról...remélem te is jól vagy már azóta..
remélem te is meggyógyultál azóta,ill jól vagy!
Remélem most már jobban vagy/meggyógyultál!
kaptam, legalábbis előtte adtak valami injekciót. Attól bódult voltam elvileg, gyakorlatilag éreztem. Mikor kimentem a rendelőből, eléggé szédelegtem, tehát elvileg volt bennem. Úgy kellett kísérgetni. Nekem elég rossz élmény volt.
szerintem nem kaptál érzéstelenítőt....nekem az elsőt sztk-ban csinálták,a 2.-at kórházban..
az első nekem is kellemetlen volt de azért nem fájt az se a 2.-nál viszont kaptam érzéstelenítőt..így tényleg érdekes volt a monitoron nézni..
nekem egyébként vastagbélgyulladásom van, emiatt küldtek oda, ott állapították meg tükrözéssel. Nem éppen kellemes dolog.
izgi? És hogyhogy nem fájt? Én majd meghaltam, amikor nekem csinálták.
nekem volt béltükrözésem 2x is..néztem a kis tv-n egész izgi volt:-)de komolyan..közben jót dumáltunk a dokival
Én rendszeres látogatója vagyok a gasztroenterológiának, mert légúti refluxom van. Nem túl kellemes hely, de az állandó gyomorpanaszokon segített :)
Köszönöm a válaszokat:)
De még írhattok,új tapasztalatok,vélemények,kiváncsiság,bármi jöhet!
mondjuk tejcukor és lisztérzékenységet is tudnak nézni. aztán kezelik, gyógyszeresen, esetleg elküldenek dietetikushoz tanácsadásra :D
Gyomor, végbél tükrözéssel foglalkozik, gyomorfekéllyel, reflux betegséggel, savasodással.
A páromat gyomorfekéllyel műtötték, ellenőrző tükrözésre kellett visszamennie.
A gyomor állapotát tudják felmérni, van-e benne valamilyen baci, gyulladás stb.
hát ez nem egészen ezt takarja :)
itt inkább kellemetlen vizsgálatok sorozata van. gyomor és béltükrözés.
azt nézik van e fekély vérzés a tápcsatornában....
Ott csinálják a tükrözéseket (gyomor, végbél)
Azért indítom ezt a topicot,mert felhívta egy nagyon kedves személy a figyelmem az állandó tejivászatomra.A cukrot,és a lisztet,az édességeket már sikerült kiiktatnom az étrendemből,kenyeret sem fogyasztok.Mozgok,próbálok tenni az egészségemért,de a bőrproblémáim nem szűntek meg csak enyhültek,allergiás is vagyok,az utóbbi napokban nagyon.
A gasztroenterológia jobb módszert mint egy egyszerű dietetikus tanácsadás,vérkép,v bármilyen laborvizsgálat,amire a háziorvos küld el.
Itt egyből rájönnek állítólag,mi a szervezetben a probléma....
Tapasztalatok érdekelnének!(kinél mi derült ki,hogy változtatott,meggyógyult-e,milyen vizsgálatok voltak?)
További ajánlott fórumok: