Gál-mami ügyeskedése recept
20 perc
A Gál-mami ügyeskedése hozzávalói:
3 zsemle (vagy babapiskóta, v. kalács...)
4 tojás
4 kanál (evő) liszt
4 kanál cukor
1 z sütőpor (kis zacsis)
1 z vaníliás cukor (kis zacsis)
csipetnyi só
3 db alma
kis fahéj
ízlés szerint (darabolt, darált dió > kb. 10dkg)
A Gál-mami ügyeskedése elkészítési módja:
A megmaradt zsemlét (babapiskóta, kalács), a lényeg, hogy nem kell frisset venni. Ez a süti akkor praktikus, ha gyorsan akarunk valamit, van otthon maradék pékárú (sós nem jó!). Az sütőforma aljára (a kerek praktikus) feldaraboljuk. A 4 tojásos piskótát (4 tojás,4 k. liszt, 4 k. cukor, sütőpor, van.cukor, só) összekeverjük. A fele piskótatésztát ráöntjük a zsemlékre, ráreszeljük az almát, ha szeretjük (kismamáknak nem ajánlott!) megszórjuk fahéjjal, rászórjuk a diót (ha szeretjük) majd jön a maradék piskótatészta. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig (villany 180ˇC) megsütjük. Ha szeretjük sütés előtt a tetjére is szórhatunk fahéjt, diót. Gyors és fincsi csemege.
Megjegyzés: ha olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy van nagyitok, hát érdemes néha meglátogatni és kis időt vele tölteni. Hihetetlen bölcs tapasztalattal, okossággal rendelkeznek. :) S közben a szívünk is megtelik jósággal!
Jó étvágy! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Avonos, 2006. nov. 22. 20:23
A gál-mami ügyeskedése elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.