Futópadok (beszélgetés)
A mechanikusat úgy tudom elképzelni (érzetre), mint amikor valaki tol valamit maga előtt.
Még egy előnye eszembe jutott a mechanikusnak (sajnos nem sok van neki), mégpedig, hogy nincs sebességhatár. Ha jó technikával tolod, akkor határ a csillagos ég. :)
De most egyenlőre szüneteltetem a projektet. Meg azért néha körülnézek a neten, hátha előbukkan egy kihagyhatatlan ajánlat a motorosra. Egyik nap ki is próbáltam egyet. Az én edzettségemnek tökéletes volt.
Még alkalomadtán azért egy mechanikusat is szívesen kipróbálnék.
Én bár mechanikusan még nem futottam,a motorosra szavazok.Nem sokat könnyít a kinti futáshoz képest.Amikor még nagyon az elején voltam,17perc ment egy huzamban a padon,kint ekkor 13.Ez nem nagy különbség.Gyakorlatilag ott könnyít a motoros,ahol a mechanikus nehezít a kinti futáshoz képest.Kint nem megy magától hátra a lábad,de nem is kell az aszfaltot megtekerned ahhoz,hogy hátra kerüljön.:)
Így-így...Én is,ha jó idő van,kint futok.Ez a tavasztól őszig levő periódust jelenti.Amibe augusztustól beleszól a szénanátha,úgy meg nem tudok futni,nem megy,próbáltam.Ha nem lenne a futópad,télen,hideg időben egyáltalán nem tudnék futni.Szomorú lennék...:/
Ha van szobabiciklid akkor ne is legyen kérdés, h veszel e mechanikusat, szerintem a mozgás intenzitásában, kalóriaégetésében, edzettségben ugyanott vagy a szobabiciklivel is mintha mech. padon sétálnál.
Köszönöm a hozzászólásokat. A napokban vettem volna meg a futópadot, de úgy döntöttem, hogy gyűjtögetek még, és ha veszek, akkor majd a motorosat. Addig meg marad a jól bevált utcai kocogás. :)
Eddig 1 valakitől olvastam, hogy évekig használta, futott rajta, szerette a mechanikusat, és most, hogy elromlott neki, motorosat fog venni. Akiknek tetszik még, ők gyaloglásra használják... (mondjuk még a gyaloglás is jobb, mint a semmi, ha valaki a ramaty idő miatt nem akar kimozdulni, de arra meg van szobabiciklink)
Azért ha van még valakinek tapasztalata és szívesen megosztja, akkor írja le, mert elég kevés az infó a neten. Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy ha valakinek bejön, milyen technikával fut rajta. Mitől lehet, hogy tízből egy valakinek mégis tetszik?
felejtsd el. egyszer sem fogod használni.
ami olcsó az olyan is....(sz.r)
Amikor én futópadot akartam, utánanéztem neten,beleástam magam a témába, fórumokat, tapasztalatokat kerestem, h melyik a jobb, végül le is tettem a mechanikusról, mert semmi jót nem írtak róla. Rájöttem h vagy motoros vagy szabadtér, de mechanikus soha. Persze ettől függetlenül neked lehet bejön, de akkor inkább fuss szabadtéren, mint a mechanikus padon (sem te, sem a térded nem fogja birni). Gyakorlatilag azon te hajtod a szalagot, fárasztó, nehéz, szerintem közben fognod is kell a kart h tudd rendesen hajtani, nem kelti még csak a futás illúzióját sem, csak kínlódás, így hamar feladja az ember, nem lesz elegendő erő és kitartás. A motoros és a mechanikus között ég és a föld a különbség. Elhiszem h az ár befolyásol, de szerint kidobott pénz. Nincs a közeledben használt bolt, vagy ismerős akinek van, ahol kipróbálhatnád? Persze az ár mellette szól, de nem véletlen olcsó(bb). Keresztanyámnak is volt, nem használta, neki adta a menyének, ő sem, odaadta a lányának, ő visszavitte mert csak a helyet foglalta, elvitte egy másik családtag nagy örömmel, de ott is a padláson kötött ki :)Másik ismerősömnek a szobájában van, ő ruhát szárit rajta, azt mondta másra nem alkalmas :)mástól is hallottam már h van futópadja de nem fut rajta, mindekinél az volt az indok, hogy piszok nehéz rajta "futni". Persze várj meg más véleményt is, nem befolyásolni akarlak, csak segiteni szeretnék :)
Azt olvastam, hogy be lehet állítani nehézségi fokozatokat. Talán ha a legkönnyebben van, akkor nem olyan nehéz rajta futni...?
Nagyon bizonytalan vagyok.
Két dolog szól a mechanikus mellett. Egyrészt az ára, másrészt, hogy nem igényel gondozást. Meg állítólag jóval csendesebb.
Az ár ami a leginkább befolyásol, csak tényleg félek, nehogy kidobott legyen.
Én nem vennék mechanikus futópadot. Van pár ismerősömnek, csak a helyet foglalja sose futnak rajta, mert kínlódás, nehéz vele futni. Nekem motoros van, öröm rajta a futás. Szerintem a mechanius pénzkidobás és előbb utóbb (de inkább előbb) a sarokban végzi :)
Én is futottam, változó rendszerességgel, de volt, hogy az időjárás, volt, hogy az idő miatt nem mentem, mert a legrövidebb amiért érdemes elindulni, az 20 perc. Télen be kell öltözni, nyáron a hőség... Úgyhogy meg hánytam-vetettem a dolgot, és arra jutottam, hogy jó lenne itthon egy futógép, mert
- akár 3x10 percet is kocoghatnék a nap bármely szakában
- állítólag kíméli az izületeket, ami 40 felett jól jön
- nem kell foglalkoznom az időjárással
- családdal lennék kocogás alatt is.
én sokat futok. mechanikusat nem vennék. semmilyet sem. jó cipő kell és ki a szabadba! ha rossz idő van, akkor havi néhány ezerért el lehet menni terembe, profi gépek, futópadok szauna, stb...
szóval, olcsó, gagyi eszköz megvételét nem javaslom, a drága meg felesleges
Juj de jó téma, ez engem is érdekel! :)
Futópadot vennék, elsősorban mechanikusat, mert jóval olcsóbb, mint a motoros. Ha van valakinek, és használja, akkor szívesen olvasnám a tanácsait, véleményét.