Fűszeres nyárs recept



1 fej vöröshagyma
1 db tojás
5 gerezd fokhagyma
60 dkg darált marhahús
2 tk édes nemes pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 tk morzsolt majoranna
só
őrölt fekete bors
2 ek olaj
10 dkg tejföl
1 ek aprított snidling
A Fűszeres nyárs elkészítési módja:
A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát reszeljük le. Tegyük tálba a húst, tojást, kétféle hagymát, 1 tk pirospaprikát,köményt, majorannát, némi sót és borsot. Dolgozzuk össze majd az egészet tegyük a hűtőbe 25 percre. Formázzunk a masszából 15 cm hosszúságú hengereket. A közepükön szúrjuk át a fanyársat majd kicsit nyomkodjuk rá. Süssük meg mindet az olajjal kikent grillserpenyőben. Közben keverjük el a tejfölben a felaprított snidlinget. A kisűlt nyársakat szórjuk meg a maradék pirospaprikával és locsoljuk meg a zöld fűszeres tejföllel.
Viszonylag olcsó és egyszerű elkészítés. Ez a mennyiség 4 személyre van.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 156a5eb9fd, 2009. jún. 20. 18:36
A fűszeres nyárs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.