Fűszerek! De mit mibe és mihez...? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fűszerek! De mit mibe és mihez...?
20. Katinkaboszi (válaszként erre: 18. - Anyuca66)
2014. szept. 30. 19:52
Ha húst veszel, mindig nézz rá, ha sötét a színe, akár marha, akár disznó, az már bizony öregecske.
19. Katinkaboszi (válaszként erre: 16. - 4975ebdc2f)
2014. szept. 30. 19:51
Nagyon finom levesbe is, no meg egy egészen kevés a körözöttbe is :D
Franciák használják kb olyan sűrűséggel és sok helyen, mint mi a hagymát :D
18. anyuca66 (válaszként erre: 17. - Katinkaboszi)
2014. szept. 30. 19:49
Rájöttem, vén volt....
17. Katinkaboszi (válaszként erre: 14. - Anyuca66)
2014. szept. 27. 23:12
Nem a kukta a hibás, hanem a marhahús öreg volt már :(
Marhahús főzési ideje, levesnek, kukta nélkül, legalább 2-3 óra.
16. 4975ebdc2f
2014. szept. 27. 14:48
Új favorit a kakukkfű, paradicsomos ételekbe, steak krumplira tettem, finom bors és szurokfű közt van az íze.
15. 3016cdaf47
2009. jún. 15. 14:53
paradicsomos ételeknek nagyon jó ízt ad a bazsalikom, oregánó és a tárkony.
De használom a bazsalikomot pl. tejfölös krumplifőzelékbe is - majorannával egészen különleges.
Késhegynyi oregánót szoktam tenni 30 dkg darálthúsból készülő fasírtba.
14. anyuca66
2009. márc. 19. 06:07
Kuktába a főzisi idő a negyedére csökkenthető ( állitólag a nagykönyv szerint ). Az utóbb alkalommal vásárolt marhahúst közel 1 órát főtt ebbe az edénybe mint leves. Aztán csináltam neki pörkölt alapot, újból a kuktába tettem főni. Fél órát ekkor is főtt legalább. Hagyma, fokhagyma, őrölt köményt tettem csak ( szójaszósz kimaradt, de veszek ). És úgy tűnik még mindig rágós. :-((((((((
13. vaczila
2009. márc. 19. 05:57
Mindig van friss fűszernövényetek, vagy szárítottat is használtok? Én nem régiben vettem zsályát a krumplis kajákhoz, semmi ízét nem érzre az ételeken.
12. 3be2b4c8c2 (válaszként erre: 2. - Anyuca66)
2009. márc. 10. 14:44
Szia! a marhapöribe pl az őrölt kömény nagyon finom, meg kis mustár, egy ek szójaszósz, pici fokhagyma is kell. Nagyon finom!
11. eszter_good
2009. febr. 11. 15:13
Nálunk kefíres-tejfölös ételekhez használatos újabban egy kis curry! Isteni.
10. d57f965cbe
2009. febr. 11. 12:22
Erdélyben: pl. csombor( majdnem az az aromája mint a kakukkfűnek)
9. triniti1020 (válaszként erre: 8. - Varbóc)
2008. nov. 14. 14:03
No igen, így van. Ezért i kezdtem azzal hogy a teljesség igénye nélkül... Hátha vki leírja a többit..
8. varbóc
2008. nov. 2. 17:53
Sokkal több izgalmas fűszer van még, amit a magyar konyha is használ. Rozmaring, tárkony, borsikafű, citromfű, lestyán. Érdemes kipróbálni ezeket is
7. Katinkaboszi (válaszként erre: 5. - 8da8a563b7)
2008. szept. 20. 23:20
Bab-és lencselevesbe, pont emiatt , mint írtad, jó még a borsikafű is.
6. 8da8a563b7 (válaszként erre: 4. - Anyuca66)
2008. szept. 17. 07:36
a káposzta igen, kell a kömény.
5. 8da8a563b7 (válaszként erre: 3. - Zsuzskaboszi)
2008. szept. 17. 07:35
bab levesbe is teszek kakukkfüvet. pont a puffadás ellen.
4. anyuca66
2008. szept. 16. 22:34
A fűszerkömény is jó a káposztába szerintem.
3. zsuzskaboszi
2008. szept. 16. 21:52
Köszi,hogy ezt mind leírtad.Én is sok zöldfűszert használok.Én a Nagyikámtól tanultam,hogy sokkal ízletesebb az étel,és a segíti az emésztést.Pl a töltött káposztába a töltelékbe mindig teszek kakukkfüvet,az főzőlébe szintén teszek kakukkfüvet és bazsalikomot mert ezzel kiküszöbölöm a káposzta által okozott haspuffadást és még finom is.
2. anyuca66
2008. szept. 16. 20:17
Köszi a cikket, így összegezve nem láttam még sehol.
Pörköltbe, és "fött füstölt tarja" milyen fűszer keveréket ajánlasz? Olcsóbb lenne ha én készíteném itthon, úgy gondolom. A füstölt íznek vennék hozzá, csontot. Lehet kapni nálunk füstölt bordát.
1. triniti1020
2008. szept. 16. 11:03
Nagyon szeretjük az ízletes-fűszeres ételeket a családdal, de sokáig bajban voltam, mert nem is tudtam igazán, hogy melyik zöldnövényi fűszert mihez kell használni, mihez stimmel... Felkeredtem hát és összeszedtem, hogy a közkedvelt fűszereinket mihez is lehet használni, mi hozza ki minek az ízét jobban...
Ugrás a teljes írásra: Fűszerek! De mit mibe és mihez...?
Ugrás a teljes írásra: Fűszerek! De mit mibe és mihez...?
További ajánlott fórumok:
- Egy jó lecsóba milyen fűszereket raktok?
- Várandósság alatt milyen fűszerek kerülendőek? (Szabad e pl. indiai ételt vagy k.f.c-set enni?)
- Miért írják a teákra, fűszerekre, hogy sugárkezelt?
- Libát sütnék sütőzacskóba. Milyen fűszereket használjak? Tegyek mellé valamilyen zöldséget gyümölcsöt?
- Gyümölcsleves nektarinból. Fűszerek?
- Mit főzzek ma az alábbiakból? Csirkemell, száraztészta, tejföl, esetleg borsó meg vannak fűszerek...