Füstölt sajtos leves recept


15 dkg füstölt sajt
2 evőkanál liszt
2.5 dkg vaj
2 dl tejszin
8 dl tej
2 gerezd fokhagyma
5 dkg hagyma
só
fehérbors
szerecsendió
A Füstölt sajtos leves elkészítési módja:
Vajon üvegesre pirítjuk a reszelt hagymát és az áttört fokhagymát, majd a liszttel világos rántást készítünk.Tejjel felengedjük,beletesszük a reszelt sajt felét,tejszinnel sűrítjük, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Csésze aljára helyezzük a maradék sajtot, rámerjük a levest, a tetejét megszórhatjuk csíkokra metélt füstölt sonkával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. márc. 28. 10:25
A füstölt sajtos leves elkészítési módja és hozzávalói.