Fürdőkádat, de milyet, lemez, vagy műanyag? (tudásbázis)
Szépen lassan a hófehér műanyag csontszínűvé, ekrű színüvé vált. nem egy helyen, hanme az egész kád. És nem a kosztól :) egyszerűen besárgult...
Próbáltam hiőós vízzel jól lemosni, de nem olyan mint a felületi elszíneződés, hanem az anyag teljes elszineződése.
Hogy besárgult? :OOO De mitől?
Nekem a második hónapban az egyik káddal volt gondom, mert barna folt volt egy helyen benne. Majd rájöttünk, hogy vízkő, azon a ponton összegyűlik a víz. Valószínű, hogy valami nem okés a káddal, de olyan értelemben, hogy a beállítása során történt valami hiba. Majd kaptam egy tippet és pillanatok alatt eltűnt a folt. Most pedig már odafigyelünk, hogy ne maradjon víz a kádban és nagyon szép.
Nem fordultatok a forgalmazó céghez ezzel a problémával? Szerintem ez nem normális.
Gondolom ugyanazt mint mások - tisztálkodunk :)
Lehet, hogy csak a mienk sárgult be (kád) és mienk repedt el (zuhanytálca)... Márkát sajnos nem tudok. Pedig rendesen van tísztítva, nem invazív anyagokkal és csak ketten használjuk a fiammal- sajnos nekem nincsenek jó tapasztalataim az akrillal. Pedig annyira örültem a gyönyörű sarokkádnak mikor beköltöztünk. Most visszasírom anyukámék öntött-zománcos kádját, ami még most is jobban néz ki mint az enyém :(
Lehet, hogy a márkásabb akril darabok tartósabbak, azt nem tudom, nekem nincs más tapasztalatom velük.
A sarokkádunk besárgult, a zuhanytálca elrepedt.
2 személyes háztartásban egy tizenéves fiú és én - legsúlyosabb fomámban is 70 kg max. Márkát nem tudok, mert amikor beköltöztünk a lakás kulcsra kész volt. (2005 okt) a zuhanytálcát 2 éve kicseréltettem - zománcosra. Egyszerűen sokkal jobb. A hideg -meleg kérdés meg egyszerűen fel sem merül. Nem a csupasz kádba ül bele az ember - hanem amelyikben már van víz- meleg víz - a zuhanytálca is pillanatok alatt átmelegszik és tartja is a meleget.
Mi is ezen kotlottunk, mikor felújítottunk, mármint hogy zománcos vagy akril. Utóbbi mellett döntöttünk, mert modernebb, könnyebb tisztán tartani (én pl ecetes tisztítóval tisztítom), illetve, ami nagyon jó: nem hideg :) Nincs annál rosszabb, mint amikor beleülsz egy hideg kádba :)
Mi Kolpa-san márkájút vettünk, nincs vele semmi gond, és jó árban van, olcsóbb mint a Ravak, de minőségi. A noname kádakról én azt olvastam, hogy nem annyira tartósak, repedhet, sérülhet, stb. Márkában így a Kolpa lett, mert megfizethető, de még minőségnek számít.
Mit csináltok benne, hogy nem tart? :DDD
Nekünk 12 évesek, akkor építkeztünk és mindegyik csillog-villog. Mintha most is új lenne.
A fürdőnk kicsi,így sarokkád,stb. kilőve.170 es kádat szeretnénk, de nem tudjuk milyet.Mivel a régi lemez volt, már lassan 20 éves,imitt amott lepattogzott a zománc, csúnya....
Ahogy olvastam, a műanyag kád jobb, mert könnyebben felmelegszik, nem pattogzik le...
tapasztalatokat várnék...
További ajánlott fórumok:
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Mit tudtok mondani a müanyag abalakokról? Ellene és mellette!
- Fa, vagy műanyag ablak?
- Régi fürdőkádat milyen takarítószerekkel tartjátok tisztán?
- Szerintetek egy 20 éves fürdőkádat csillogóvá lehet varázsolni?
- Sérült, lyukas, vas fürdőkádat lehet-e javítani?