Sérült, lyukas, vas fürdőkádat lehet-e javítani? (tudásbázis)
Jó a férfi a fórumon ugye?
:)
Nem értem mi a gond
Egy kádcsere nem egy nagy durranás, mindennel együtt megvan egy nap alatt. A burkolás az más, ahhoz glettelni kell, sima falat kell késziteni
De hogy a kádnál maradjak
Ragasztani kell
Kétkomponensű műgyanta ragasztóval
Mert ha régi öntöttvas kád azt hegeszteni nem lehet, de a lemezkád hegesztés sem semmi művészet
Amennyiért megcsinálják veszel egy új kádat
Kérdés hogy jelenleg beépitett a kád vagy nem
Ha nem, akkor lecsiszolnám jó durva csisz.vászonnal a lyuk környékét alúl is, a ragasztóval együtt vennék üvegszálas szövetdarabot
Festékboltban van tekercsben is vagy darabka Dryvit hálót
Tenyérnyit biztos levág a boltos
Megkenném jól az összekevert ragasztóval az üveghálót és felnyomnám alúlrol, aztán a lemezvastagságot is kiönteném a ragasztóval, hogy egysikban legyen a kád belsejével
Ha beépitett akkor az aljához nem lehet hozzáférni, ugyanezt csinálnám, de csak a belsejével
Ekkor ugyan marad egy hupli ami kissé kiáll, de a kád használható.
Erre mestert ne keress, mert ezermestert kellene találnod/mint én :)/ és amennyi a javitás annyni az új kád
Házilagosan nem egy nagy durranás megcsinálni, nem kell félni belekezdeni
Szerintem a vason a lyukat be lehet hegeszteni/forrasztani, és olvastam már olyat, hogy valami speckó festékkel újra is lehet zománcozni, glettelik, csiszolják, festik. (az eredeti zománc tán rá van égetve, ami nyilván most nem fog menni) Vannak cégek akik kifejezetten erre vannak rááállva, neten keress rá, pont mert vannak akik nem vállalják a fürdőszoba szétverést, főleg bérházban szokott erre igény lenni.
Mi is gondolkodtunk ebben, de végül csak megvettük az új akrilkádat. De tényleg macera a felújítás, megértelek. PLáne gyerekekkel hetekig fürdőszoba nélkül...
Nem vagyok szakember, de én nem javíttatnám.
De műanyagot sem vennék.
Kisebb helyeken látok vaskádat árulni.:)
További ajánlott fórumok:
- Rosszul lerakott járólapot ki lehet javítani?
- Régi fürdőkádat milyen takarítószerekkel tartjátok tisztán?
- Ti hogyan próbáljátok a közérzeteteket javítani, saját tapasztalatokat írjátok meg!
- A szemüvegemről letört az egyik orrtartó:( ezt meg lehet javítani?
- Van ötleted? Hogyan lehetne javítani a hangszálaim állapotán?
- Szerintetek egy 20 éves fürdőkádat csillogóvá lehet varázsolni?