Fülgyulladásra van valami jó tippetek? Gyorsan, házilag... (tudásbázis)
Találó a titulus :D
Középfül-gyulladásra tökéletes a kövi rózsa.
Hallójárat-gyulladásra nem, és tilos melegíteni is.
Nem értem, hogy hogy jön össze az, hogy egyszerű ember vagy, és nem ismersz mindenféle fülfájdalmat. Érdekes konklúzió...
És volt már hallójárat-gyulladásod?
Mert arra nem jó, nekem már volt középfül- és hallójárat-gyulladás is.
Akkor érdemes nyilatkozni kizárólagosan, ha tudod mindenfajta fül fájdalomra a gyógymódot.
Mondjuk ezt már párszor itt leírtam. Remélem más nem fut bele majd félrekezelésbe. :(
Ezzel a tanáccsal az a baj, amit korábban is hangsúlyoztam!
Ha hallójárat-gyulladása van, akkor marhára súlyosbítja a tüneteket az első két alternatíva!
Azok kizárólag középfül-gyulladásra megfelelőek!!!
Nem vagy véletlen agykontrollos?
Azzal teljesen meg tudnád gyógyítani a dobhártyádat!
Vagy ha tudsz szerezni egy Agykontrollos tankönyvet, ami tanfolyami, akkor abban a labor részt tanulmányozd. Egy próbát megér. :)
Örülök, hogy megtaláltad a megfelelő orvost. Kegyetlen dolog ez a hallójárat-gyulladás.
Tényleg jó tanács, hogy aki hajlamos erre, kerülje azt, hogy víz menjen a fülébe. Fültisztitó pálcika elfelejtve. A fülzsír oldására a legjobb pár csepp babaolaj. Az még akkor is segít, ha viszket a fül.
Hogy vagy azóta? Ilyenkor kíméld a füledet, mert ezután vissza lehet esni. Sajnos nekem 2008-ban zsinórban, hónapokig visszatért. Mire felvilágosítottak a fenti dolgokról, hogy mit kell kerülnöm. Azóta nem volt hallójárat-gyulladásom szerencsére.
Szép napot!
Először is leszívatta a váladékot a hallójáratomból, mert nagyon sok váladék volt benne, majd valami port belefújt, hogy elkezdjen kiszáradni a fülem és megszűnjön a fülfolyás és végül egy fertőtlenítős gézcsíkot tett a fülembe, amit csak ma reggel vehettem ki a fülemből. És ezt a módszert ismételgetni kell 2 naponta, ezért kell visszajárnom hozzá 1-2 hétig 2 naponta. Azt mondta, hogy ha nincs semmi komolyabb, akkor 10 nap alatt felszárad a hallójárat és kitisztul a fülem és a fülfolyás is megszűnik. Ha igen, akkor "keményebb" kezelésnek kell alávetni a fülemet.
De mindenképp kihangsúlyoznám, hogy nagyon kíméletesen és finoman nyúlt a műszereivel a fülembe és nem volt olyan drasztikus és durva, mint eddig a többi orvos. És ez nekem nagyon sokat jelent.
elmondanád, milyen gyógymódokat alkalmaz?
gyógyszeres vagy egyéb?
Jobbulást!
Sziasztok!
Ma egy fülész főorvosnőnél jártam. Nagyon kedves volt és nagy szakértelemmel látott hozzá a bal fülem gyógyításához. Még vissza kell járnom hozzá kezelésre párszor, de nem sokáig. Úgyhogy sínen van a fülem gyógyulása. :D
Egyet értek én is az előttem szólóval. Addig menj, amíg nem találod meg a megfelelő dokit. Én ugyanígy voltam a fogorvossal. Igaz, most fizetőshöz járok, de a tb-s dokik cseszték el a fogamat. Grrr...
Szóval számodra is meg van az ideális orvos.
Ha agykontrollos vagy, akár még azzal is segíthetsz magadon. Nekem sokat segített a hallójáratgyuszimnál.
Teljes gyógyulást kívánok! :)
egyértelmű, hogy szakadt a dobhártyád, hiszen folyik a füled.
A műtét nem adja vissza a hallást(legfeljebb javíthat rajta), de ha Neked megfelelő a hallásod, akkor annak csak örülhetsz.
A dobhártyát azért műtik, mert a középfülnek elvileg kívülről nem szabadna nyitottnak lenni,egyrészt a légnyomás miatt másrészt a kórokozók könnyebb bejutása miatt.
Bízom benne, hogy jó orvoshoz kerülsz.
a helyedben nem haboznék orvoshoz menni, akár egy újabb újat megpróbálni.
a kiszakadt dobhártya miatt hallásvesztés fokozódhat, az állandó gyulladás meg akár a hallócsontláncolatot is felemésztheti idővel.
Amit én megtanultam a fülfájásokból:
1. valóban jobb, ha orvos is látja.
2. el kell felejteni a fültisztító pálcikát!
3. ne menjen víz a fülbe! ( a dokim azt mondta, hogy a fül is öntisztul, és csak a fülkagylót kell áttörölgetni.
4. túl sok fülzsír esetén kiváló pár csepp babaolaj, ha kicsit bedugult, és nem víztől, akkor ez fel fogja oldani!
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés gyorsan házilag
- Volt már itt valakinek fülgyulladása? Ha igen, milyek voltak a tünetek, mit szedett és mennyi ideig tartott a gyógyulás? Minden érdekelne
- Tapasztalataitok szerint, ha láz nélkül van egyszerre mandulagyulladása, fülgyulladása és arcüreggyulladása egy 4 éves gyermeknek, akkor...?
- Hogyan használjuk az infralámpát fülgyulladásnál?
- Arcüreggyulladással, illetve fülgyulladással lehet levegőzni?
- Félrediagnosztizált fülgyulladás gyereknél!