Fülfájós kisgyermekek (beszélgetés)
Kedves édesanya!
Kicsi koromtól egészen tinédzser koromig fülfájós voltan annak idején anyukám meleg sóval kezelte és az használt. Én álítólag érzékeny voltam a húzatra.
Én is keresztül mentem rajta nem egy kellemes.
Kíván mielőbbi gyógyulást Ágnes
Sziasztok!
A grommetről hallottatok már? A fiamnak is sok középfülgyulladása volt, de nálunk nem szúrják fel a fület. A háziorvosunk azt mondta, ha továbbra is sokszor lesz beteg a fülével, akkor grommetet ültetnek be, és azon keresztül tud szellőzni a középfül. Beszéltem anyukával, akinek a fiának beültették, nagyon dícséri.
Sziasztok.
A kisfiam állandóan piszkálja a fülét. Szerintem csak rálóg a haja és az csikizi. Nem merem elvinni orvoshoz, mert félek, hogy "ok" nélkül szúrják fel a fülét. Honnét tudom, hogy valóban mi a baja? Milyen az amikor tényleg fáj?
Tudtok segíteni?
Már kezd kilábalni a betegségből, mert másfél hete kezdődött. Akkor kapott antibiotikumot, beszedte, itthon volt, de a héten már mehet oviba, de egy kicsit még fáj a füle.
Ezért gondoltam - hogy nehogy visszaessen, meg ne legyen annyi gyógyszer - a lámpára.
Akkor kék színnel akár hozzá is érhet a füléhez?
Ha friss egy napon belüli vagy igen intenzív akkor a kéket használjátok, ha nincs szín akkor min. 15cm-re legyen a fülétől - egyébként bátran hozzá is érhet, nem gond.
Ha tudod napi min. 3X 2-2 vagy 4-4 perce, de ha megy, akkor úgy, hogy
reggel 2-2perc keléskor, és induláskor újabb 2-2perc, majd
délben(vagy mikor hazaért a suliból) 2-2perc, majd egy óra múlva ismét 2-2perc,
este ugyanígy egy óra szünettel 2-2perc.
Ezek az egyórás szünettel végzett ismétlések tapasztalatom szerint iszonyat hatásosak!
Jó hogy írtad a bioptron lámpát!
A lányomnak is fáj a füle, és a szüleimnek van ilyen készüléke.
Vannak hozzá színek is. Melyiket, hogyan, mennyi ideig használjam?
Sziasztok!
Nagybetűvel írom: BIOPTRON lámpa vagy valamilyen polarizált fény.
Kezeltünk már műtét előtt álló három hónapos babát is, mert vagy lámpa vagy műtét, a kórházban is lámpázták!
Jó rá!
A távolsággal kell ügyelni, főleg ha friss a gyulladás vagy be van lobbanva.
Csörrents meg vagy valami, és kölcsönadom az enyémet, ha meg nem veszik addig!
70/618-4642
Nekem is mondták már ezt a kövirózsa dolgot, de állítólag az orr-fül-gégészek a falnak mennek ha ezt meghallják. Infralámpát most vett pár napja a férjem, várjuk a hatást.
Mindenkinek köszönöm hogy írt!
Ha valaki tud még valamit ami segít szivesen veszem!
Nálunk a fülfájás már pici korában kezdődött. Kb. 2 éves volt, mikor nagyon megfájdult neki (már előtte is voltak gondok...). Elvittük a fülészetre, a doki bácsi látott benne valamit, de nem tudta kipiszkálni, ezért kimosták. Még akkor sem jött ki, újabb piszka és egy nagy babanyi zsírdugó jött ki a fülecskéjéből. Sajnos nem tudták megmondani, hogy mitől alakult ki, én sose piszkáltam a fülébe, nem tisztígattuk fülpiszkálóval, pont azért, hogy ne tuszkoljuk be a váladékot. Állandó "játszótársunk" volt az infralámpa. Naponta volt, hogy 10 alkalommal is lámpáztunk pár percig. 2006 nyarán elkapott egy vírust, ami ráment a fülére. Sajnos felszúrás lett a vége.
A dologhoz hozzá tarozik, hogy a szemével is sok bajunk volt, mindig csipásodott, alig másztunk ki a kötőhártya gyulladásból már másztunk is vissza. 2 éves volt, mikor meguntuk a sorozatos szemcseppezést és elvittük a megyei kórházba, ahol átmosták a könnycsatornáit. Több pici szűkületet találtak. Ezért volt a csipásodás és a fülfájás.
Ahogy nő és erősödik az immunrendszere egyre ritkábban szenvedünk ezekkel, de még egy-egy megfázáskor most is csipás és fájlalja a fülét. Mint pl. múlt héten. Gyorsan infráztuk, orrcsepp (nagyon fontos!) és hamar elmúlt. Ha nagyon sok a váladék az orrában-torkában orrfújáskor buborékol a szeme....Sajnos a járatok még mindig nem tökéletesek.
Szomorúan olvastam, hogy ti is szenvedtek a fülecskével. Röviden annyit tudok javasolni, hogy infrázzátok és orrcseppet mindenképp használjatok. Nekünk ez segít. Na meg végső esetben Nurofen és alvás.....
Remélem egy pici segítséget tudtam nyújtani!
Szia!
Nagyon szeretném ha írnátok a tapasztalataitokról, hogy mivel lehet rajta segíteni. Elég gyakran fáj a kisfiam füle. Most kezdtük az ovit, és nagyon sokszor hurutos, köhög és/vagy folyik az orra. Sokszor szívom az orrát és csöpögtetek is bele, de előbb utóbb a fülének is baja lesz. Az összes orvos akinél voltunk mindenki mást javasolt. Segítsetek!
Köszi.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- "Életveszélyes, " egy 2-3 év közötti kisgyermek nyakában a lánc, vagy nem?
- A kisgyermekkori megfázásról a tények tükrében
- Jogos ha egy óvónő rácsap a kisgyermek fenekére?