Füldugulás megszüntetése orvos nélkül? (tudásbázis)
Nem tudom. meg lehet azt nézni több oldalon is.
Én sokat vásárolok interneten, az értékeléseim pontosan jelennek meg akár pozitív akár negatív, és másoktól is vegyes értékeléseket látok. Nem hiszem hogy a forgalmazó írja ezeket.
Ha én árulnám én is jó értékeléseket irnék oda
Szerintem meg veszélyes. Lehet egy zsirdugó amit vákummal megfog az orvos és kiveszi. Saját magának ezt nem tudja megcsinálni az ember
A víz és a szódabikarbóna soha az életben nem oldja fel a zsír, mert mindkettő poláros a zsír meg a 25°C-on szilárd lipidek gyűjtőneve, amik apoláros lévén nem elegyednek poláros oldószerekkel, mint az alkohol vagy a víz. A melegtől esetleg megolvadhat, attól függ, hogy milyen az olvadáspontja.
Én ma mosattam, egy 3 centis dugó jött ki jobb oldalról, bal oldalról meg pár kisebb darab. Sosem szoktam magam piszkálni, nincs kedvem kilyukasztani a dobhártyámat pálcikázással. Ha már itt tartunk pl jódos ecsetelésre teljesen jók ezek a pálcák.
akkor az van, hogy a fülkürtöd van bedugulva
allergia, nátha miatt pl.
Köszi, ezt nem hallottam.Mennyi mindenre jó a szódabikarbóna!!!:)
Nálam nem az lehetett a gond, én nem szoktam piszkálni pálcikával, csak most kétségbeesésemben láttam neki...
Nagyon sz.r érzés, mikor majdnem süket vagy:(
Én is arra írtam:)
Fülzsír minden esetben van a fülben, de ha kórosan felszaporodik, akkor lesz belőle gond, füldugó....
Megosztom veletek, hátha segít valakinek.
Szóval írtam ,hogy füldugót használok, horkolás ellen.Nos, viaszosat próbáltam ki legutóbb.Annak lehet hogy egy kis darabja megolvadt,és a fülzsírral összekeveredve,megtapadt a hallójáratban.
Egyébként nekem marha szűk, mert egy bizonyos pont után csak a fülem húzkodásával hatolt beljebb a pálcika.
Nos, babaolajos cseppentés után nekiálltam 20 as fecsivel öblíteni.Nem nagyon jött eredmény, de egy idő után egy nagyobb darab kijött, amásikból nem de arra is jobban hallok.
Többek között azért mert ma szombat van.Holnap már dolgozni megyek.Hétfőn lesz fülészet.
Egyébként anno dolgoztam ott,nem szívesen mosnak fület...
Ezekhez nem nagyon értek, de nekem két alkalommal volt ilyen problémám: Az elsőnél kimosták sima, meleg vízzel, a második alkalommal egy fémeszközzel távolították el a fülzsírt, és azt mondták, mosni nem szoktak.
Mindenesetre az itt említett levegőkifújásos módszerrel (befogott orr és csukott száj melletti erőltetett kilégzési kísérlet [az ún. Valsalva-manőver egy változata]) nem távolítható el a fülzsír, normálisan ugyanis a levegő nem tud a fülön keresztül távozni (hiszen a dobhártya nem átjárható).
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki ajánlani olyan orvost (lehetőleg a Dél Pestiben), aki császároz különösebb indok nélkül is?
- Szülés fogadott orvos nélkül
- Orvos nélkül meggyógyulhat-e a gyomorfekély?
- Melyik kórházat ajánlanátok fogadott orvos nélkül? Körmendi vagy zalaegerszegi?
- Hogy lehet a levegővétel nélküli hisztit megszüntetni?
- Orrdugulás megszüntetése orrspray/ csepp nélkül, milyen megoldás van?