Fül felszúrás kisgyereknek (beszélgetés)
Szia!
Az én fiam december közepe óta "füles"! Azóta 5 doki látta,5 különböző vélemény, 3 különböző antibiotikum. Egyetlen dolgot mondtak,ami egybecsengett: "Várjunk 3 hetet,hátha magától felszívódik a váladék!"
A kontrollokon ugyanezzel búcsúznak!
Volt,h ügyeletre vittem,mert sírt,úgy fájt neki. Ja,és nem hall! Mikor az első dokitól hallásvizsgálatot kértem,mivel akkor,ott ő egészségesnek nyilvánította,leült,szemben a gyerekkel,beszélt hozzá,és közölte,h nem kell hallásvizsgálat,hall a fiam. Na,ekkor váltottunk! Ezen a héten jár le az utolsó 3 hetes várakozás,utána megint megyünk,és a sarkamra állok! Ja,azt,h tejterméket ne adjak neki,azt senki nem mondta! Ezek szerint én is hozzájárulok,h nem tud meggyógyúlni (napi fél liter tápszer,napi 1 túrórudi,napi 1 joghurt)! Hát,mit ne mondjak,vacak érzés ilyet megtudni!!!
Fülcseppet egyszer sem kapott! Naponta ötször szívom az orrát,háromszor melegítem a fülét,és semmi javulás! Viszont a kicsivel ide-oda passzolgatják a takonykórt,úgyh végtelen harcnak tűnik!
Bocsi,h hosszú lett!
Mi az a tubus?
De egyébként kivetetem, hisz horkol is, ha nem beteg akkor is. tehát valóban nagy az orrmandulája.
hát nem nyúlik felfelé a csúcsa annyira, ez kétségtelen.
Tényleg kéne hallásvizsgálat.
köszi.
egyébként megnéztem, a fül-orr gégéz azt írta a papírra, hogy lapos görbe.
Kár, hogy nem tudta megcsinálni a hallásvizsgálatot.
Szerintem ez megfelelő tympanogram, 0-tól csak egész kicsit van eltolódva és van csúcsa. (láttam én már tök laposat is.)
Feltettem az adatlapomra, lefotóztam a leletet.
Hallásvizsgálatban nem volt közreműködő sajnos. Nem tetszett neki a doki :(
de természetesen a tympanogram önmagában nem minősíti a hallást.
Muszáj hallásvizsgálatra elmenni.
ha a nulla felett van a csúcsa, az jó
itt vannak, amihez hasonlítani tudod, de le is írják a leleten, milyen típusú a görbéje
nem írják, milyen típusú a tympanogram?
pl." A típ. tymp"
A tejes dolgokról nem beszélt a doki.
De épp azon vagyok mindíg, hogy szinte alig iszik tejet, szerintem 1 dl max egy nap, de még annyit sem, max egy-két túrórudit eszik egy héten, joghurtokat csak nyammogja, gondoltam is hogy kevés ez a tejtermék fogyasztás.
A leletet leírom.
szóval van az a kordináta, harang alakú, de más az alakja a kettőnek.
A jobb fülénél a nulla előtt van a görbe teteje, a balnál a nulla után.
Ezt írja, jobb fül: 120 daPa - 50 daPa
bal fül: 110 daPa 40 daPa
De ha így nem érthető, holnap beszkennelem, és ha ránézel, azt megköszönöm:)
nyilván kaptatok leletet.
A tympanogram olyan koordinátarendszer-szerű és bele van rajzolva egy görbe (ami jó esetben harang alakú)
Mi áll a leleten?
gondold végig, nem iszik/eszik-e több tejet, joghurtot , túrórudit, kakaót, tehát tejterméket az utóbbi időben?
Mert a sok tej nyákosít, "füles" gyereknek nem is szokták javasolni a tejivást.
Remélem, a fül-orr-gégész említette ezt.
Igen, amit meg is köszöntem.
De azt továbbra sem értem, hogy az a nyomás vizsgálat után az a doki azt mondta, hogy a bal füle beteg. Vagyis kérdezte tőlem, hogy a bal, ugye? Mondom nem, a jobb, de biztosan rosszra emlékszem. Mert az a műszer szerint a bal eltér egy kicsivel. A fül orr gégész megkapta ezt az eredményt, és mégis a jobb fülét kezelte.
Nem bírálom én felül az orvosokat, csak vannak számomra furcsa dolgok.
a hang különböző frekvenciákból áll, nem véletlenül nem az a fokmérője a hallás épségének, hogy meghallja-e a gyerek az ajtó nyikorgását vagy sem.
Van, amikor csak egy frekvenciatartomány érintett, a gyerek látszólag jól meghall kisebb neszeket, de pl. mély tartományban meg egyáltalán semmit.
Amit beledugtak a fülébe, az a tympanometer, amivel a dobüregben lévő nyomást vizsgálják. Ha ez a nyomás nagyon eltér a normálistól, akkor a dobhártya behúzódik, a vákum beszippantja és máris nem működik, nem hall jól a gyerek.
Ez másfél éve volt kérlek, nem most! Akkor nem volt ilyen problémája (horkolt), épp beszéltük, hogy tavaly bölcsis volt, és semmi betegsége nem volt, még a gondozók is csodálkoztak, hogy csak egyszer volt beteg.
Kb. február óta tart ez a kálvária, én a fülére nem is gondoltam, s mivel nem vagyok orvos én nem tudtam hogy az orrmandula és a fül így "együttműködik" és a régi háziorvosunk nem is foglalkozott ezzel. Ezért váltottam, és másodszorra voltunk az új dokinál, és ő már küldött a fül-orr gégészetre.
Most kiderült ez, és elmagyarázta végre egy orvos ezt nekem, így ma már fel is vették a listára, és 2 hónap múlva megműtik.
Tehát kérlek ne feltételezd rólam, hogy nem vagyok gondos anyja a gyermekemnek, mert ez nem igaz!!!!! Csak nem akartam minden részletet leírni.
Eygébként meg köszönöm a többi hozzászólásod.
szegényke, hogy szenvedhet, hogy nincs orrlégzése.
A szájon át vett levegő nincs kellőképp megszűrve, így onnan könnyen telibe kapják a baktériumok-vírusok.
Ezt pont nem mondta.
De azt is mondtam neki, hogy a gyerekem hallásával nincs gond, mivel ha valami kis neszt hall, már kérdezi is hogy mi ez a zaj? Épp a napokban beszélgettünk róla, hogy nem igaz, hogy milyen füle van:) erre tessék...
Számomra az volt a döbbenet, hogy azt mondta a doki, hogy most azonnal. Sőt, az lenne a legjobb, ha már holnap kivennék az orrmanduláját. A háziorvosom erre azt mondta, hogy ezt Ő nem engedélyezné, csak úgy lehet műtét, ha nem beteg.
Ki érti ezt.....? Mindegyik orvos pedig.
ja és elküldtek hallás vizsgálatra, ott valamit beledugtak a fülébe, ami a dobhártyát nézi, és azt mondta a doki, hogy a bal füle a beteg. A másik azt mondta, hogy a jobb füle....áááhh
Kedden kell visszamennünk, akkor Pécsről lesz egy gyerek fül-orr gégész, tehát más orvos is látja majd.
nem értem egyébként, hogy miért nem kaptunk valami fülcseppet? Ott belecsepegtetett, de nem kaptunk itthonra.
Miért nem engedted eddig kivenni az orrmanduláját?
Rengeteg problémátok megoldódott volna...
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?